Bijgewerkt: 27 september 2022

Onderzoek DDoS-aanval op een schoolwebsite in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
08-07-2016

Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn door de politie gehoord in een onderzoek naar een DDoS -aanval op een website van een middelbare school in Amstelveen. De twee jongens zijn scholieren van de school en zijn na verhoor heengezonden. Ze blijven wel verdachten. De officier van justitie zal een beslissing nemen, of zij worden vervolgd of niet.

Op 15 maart 2016 deed de middelbare school aangifte van een reeks DDoS -aanvallen op hun de website. Een DDoS -aanval, dat staat voor (distributed) Denial of Service, is om een computersysteem te overbelasten door massaal diensten ervan aan te roepen. Bijvoorbeeld door het sturen van enorme hoeveelheden e-mail naar de server, of massaal tegelijk bezoeken van een webpagina.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Het schema van een Distributed Denial of Service aanval


Het Cybercrimeteam van de Dienst Regionale Recherche in Amsterdam stelde een onderzoek in dat leidde naar de twee verdachten. Bij de verdachten zijn computers en mobiele telefoons in beslag genomen. Cybercrime en vormen van gedigitaliseerde criminaliteit bedreigen niet alleen het economisch verkeer en de vitale infrastructuur, maar kunnen iedereen raken. De DDoS aanvallen op de school hadden een grote impact op de leerlingen. Geplande proefwerken en presentaties konden niet doorgaan. Ook konden leerlingen soms dagen niet, of nauwelijks van het schoolnetwerk gebruik maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.