Bijgewerkt: 2 december 2022

Onderwijs, veiligheid en sport niet de dupe van tunnel A9

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
16-06-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Een aantal jaar geleden heeft de gemeente met het rijk afgesproken om € 100 miljoen bij te dragen aan een tunnel onder de snelweg A9. De economische crisis heeft in Amstelveen toegeslagen en nu vallen onder andere de grondopbrengsten tegen, de reserves zijn uitgeput en de kas is leeg. Gevolg is dat de risico's, op dit moment, onverantwoord groot zijn. Het college moet nu ook nog € 30 miljoen voor de A9 opzij zetten terwijl de gemeentekas bijna leeg is.

Overal in het land zijn voorbeelden van gemeenten, die vanwege grote projecten in financiële problemen komen. Wij willen dat in Amstelveen voorkomen en gaan daarom op voorstel van onze financiële woordvoerder Kees Noomen de gemeenteraad voorstellen, om terug te gaan naar het rijk. Óf het rijk neemt de risico's over óf we stoppen ermee. In Amstelveen hebben we onze laatste centen hard nodig voor zaken als veiligheid, onderwijs en sport.

De € 30 miljoen hebben we hard nodig voor onder andere goede schoolgebouwen voor onze kinderen. Daarbij is het uiteraard van belang, dat de schoolbesturen die miljoenen bezitten ook hun verantwoordelijkheid nemen. Ook de breedtesport in onze stad komt er langzamerhand bekaaid vanaf.

Zoals voetbalvereniging RKAVIC, Sporting Martinus en rugbyvereniging ARC, die onze steun hard nodig hebben: sportvelden die al sinds 1964 niet meer opgeknapt zijn, zoals bij RKAVIC, dat kan niet in Amstelveen. Voor de veiligheid op straat en de aanpak van overlast hebben is ook geld nodig. De overlast is in een paar jaar ernstig toegenomen en verdwijnt niet vanzelf.

Daarom kiezen wij ervoor om van de A9 geen prestigeproject te maken dat maar doorgezet moet worden ten koste van belangrijke zaken in Amstelveen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.