Bijgewerkt: 28 september 2022

Ondernemer in het zonnetje door VVD- en D66-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-D66-Amstelveen
24-06-2019

Een steuntje in de rug van VVD- en D66-Amstelveen voor deze onderneemster. Mevrouw Akyüz drijft een groente en fruitwinkel in Bankrashof. Vermeende onvrede van enkele bewoners leidde tot conflicten en wederzijds onbegrip. Reden voor de raadsleden Paul Feenstra (VVD) en Tawros Aslanjan (D66) om persoonlijk een kijkje te gaan nemen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2019)

Vlnr: Paul Feenstra (VVD), Ayse Akyüz (eigenaresse Kwaliteit Supermarkt) en Tawros Aslanjan (D66)
met een bloemetje voor Ayse als steuntje in de rug


Paul Feenstra: 'Wij begrijpen de kritiek niet, dit is een hardwerkende onderneemster die zich aan de afspraken houdt. Gelukkig krijgt zij daarin veel steun, ook van andere ondernemers in de buurt.' Tawros Aslanjan: 'Wij zijn trots op deze onderneemster, die ondanks alle commotie en rechtszaken de afgelopen tijd, met heel veel bevlogenheid en positieve energie haar onderneming heeft voortgezet. Via deze actie hebben de VVD en D66 de onderneemster in het zonnetje gezet als blijk van waardering.'

Aanleiding
In april 2019 werd bij de Rijdende Rechter van het KRO programma de zaak besproken tussen de Turkse eigenares Ayse Akyüz en Hans Heine met echtgenote van de schoenenzaak tegenover haar winkel. Zij spraken namens de omwonenden van een appartementencomplex in Bankrashof waaronder mevrouw Akyüz haar Kwaliteit Supermarkt heeft. Hans Heine klaagde over de uitgebreide uitstalling van groente en fruit, maar ook over de stankoverlast daarvan, evenals de lucht die uit de afvalcontainers komt. Mevrouw Akyüz won de rechtzaak, maar moet wel 's nachts de vuilcontainers goed afsluiten. De uitstalling langs de gevel van de zaak mag zo blijven. Bekijk de uitzending bij De Rijdende Rechter uitzending.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.