Bijgewerkt: 18 juni 2024

Onder bedreiging met de dood beroofd van scooter

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
25-06-2005

Een 17-jarige jongen uit Amstelveen is vrijdag omstreeks 16.30 uur ter hoogte van Marne door twee jongens onder bedreiging met de dood en lichamelijk geweld beroofd van zijn scooter en mobiele telefoon. De daders konden na een achtervolging in de Venserpolder (Amsterdam) worden aangehouden.

Het slachtoffer werd bij het Amstelveen College aan de Startbaan geholpen door twee hem onbekende jongens om zijn buddysit open te krijgen waarin hij per ongeluk zijn sleutel had opgesloten.

Toen dit was gelukt, vroeg het tweetal om een lift naar de tramhalte. Onderweg gingen ze over tot de grove bedreiging, waarna ze er vandoor gingen met de scooter en de mobiele telefoon van de Amstelvener.

De gealarmeerde politie zette samen met het slachtoffer de achtervolging in. In de Venserpolder zag het slachtoffer zijn bromfiets staan. De twee daders, die er bij stonden, vluchtten te voet elk een andere kant op.
Na een korte sprint konden de agenten echter beide daders in hun kraag vatten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.