Bijgewerkt: 2 december 2021

Omzet FloraHolland 4,28 miljard euro in 2012

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
04-01-2013

Omzetgroei FloraHolland onderstreept kracht sierteeltsector

De Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland sluit 2012 af met een omzet van 4,28 miljard euro. Dat is een groei van 3% ten opzichte van het jaar ervoor. Een goede plus in een jaar waarin de nodige economische tegenslag plaatsvond.

De Europese consument blijft onverminderd bloemen en planten kopen. Het Nederlands sierteeltcluster is daardoor in 2012 een belangrijke pijler in de Nederlandse economie geweest. Als onderdeel van de topsector tuinbouw heeft de sierteeltsector extra bijgedragen aan de internationale concurrentiepositie van Nederland.

bloemen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sierteelt bloemen in de tuin


In 2012 zijn in totaal 12,5 miljard bloemen en planten verhandeld via het grootste internationale handelsplatform ter wereld. De omzetstijging van FloraHolland wordt veroorzaakt door betere prijzen. Hoewel er verschillen per productgroep zijn, hebben de kwekers in 2012 gemiddeld genomen een ruim 4% hogere prijs voor hun bloemen en planten ontvangen dan het jaar ervoor.

Alle productgroepen die via FloraHolland worden verhandeld, laten in 2012 een groei zien. De grootste productgroep (snijbloemen) stijgt in omzet met 2,9% naar 2,4 miljard euro. De gemiddelde prijs is gestegen terwijl het volume een kleine daling laat zien van 1,4%. Voor de productgroep kamerplanten geldt hetzelfde. De omzet komt uit op 1,5 miljard euro (+2%) bij 0,7% minder stuks.

De laatste productgroep (tuinplanten) laat zowel een omzetstijging als een volumestijging zien in 2012. Het volume neemt met 2,1% toe en met een beter betaalde prijs komt de omzet 8% hoger uit dan in 2011. Het afgelopen jaar heeft een verdere verschuiving plaatsgevonden van klokverkoop naar directe verkoop via FloraHolland Connect.

De omzet op de klok nam in 2012 met 1,5% af en komt uit op 2,4 miljard euro. De 1,9 miljard euro die via FloraHolland Connect werd omgezet, betekent een toename van 8,9%. FloraHolland investeert in 2013 in totaal ongeveer 55 miljoen euro.

Dit bedrag ligt 25 miljoen euro lager dan de afgelopen jaren. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met een vorig jaar afgerond groot project waarbij alle 250.000 stapelwagens zijn omgebouwd naar een uniform model.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS