Bijgewerkt: 15 april 2024

Omstanders voorkomen overval op juwelier in Aalsmeer

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
14-10-2010

Dankzij alerte burgers en medewerkers is woensdagmiddag 13 oktober 2010 een overval voorkomen op een juwelier in Aalsmeer. De politie hield twee verdachten aan op heterdaad. Zij zijn 19 en 38 jaar oud.

Rond 14:00 uur belden diverse voorbijgangers naar 112 met de mededeling dat zij een man zagen met een bivakmuts en capuchon op. Hij hield zich op in de buurt van de juwelier aan de Zijdstraat. Hij had een grote tas bij zich en gedroeg zich erg vreemd en nerveus. Vervolgens ging hij gehurkt zitten naast de juwelierszaak.


Grotere kaart weergeven De Zijdstraat in Aalsmeer

Ook medewerkers van de juwelier kregen de man in de gaten en sloten de winkel. De verdachte deed daarop zijn bivakmuts af en liep weg. Agenten konden de 19-jarige man aanhouden. In de tas van de verdachte werden de bivakmuts, handschoenen, een ruitentikker en een hamer gevonden.

In de juwelierszaak werd een tweede man aangehouden, die vermoedelijk ook te maken heeft met de voorbereidingshandelingen tot de overval. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek.

De politie roept een ieder op bij verdachte situaties onmiddellijk te bellen met 112. Geef een omschrijving van de situatie. Maak eventueel foto’s of filmpjes van de situatie die u niet vertrouwt, neem signalementen goed in u op en schrijf kentekens van voertuigen op en geef die door. Blijf op afstand en aan de lijn tot de politie is gearriveerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.