Bijgewerkt: 6 december 2023

Omgeving tegen gemeentewerf Amsterdamseweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-11-2005

De omgeving van de Amsterdamseweg blijft ongemeen fel ageren tegen de eventuele bouw van een gemeentewerf op een deel van het parkeerterrein van sportpark Overburg. Heetste hangijzer blijft de verkeerssituatie, die nu al als onveilig wordt beschouwd.

De lokale overheid is voornemens een nieuwe gemeentewerf te realiseren aan de Amsterdamseweg 271. Deze zou een aantal bestaande werven, zoals aan de Molenweg, moeten vervangen. De buurt loopt te hoop tegen dit voornemen.

De voetbalclub Sporting Martinus mobiliseert momenteel tegenstanders zo blijkt uit een (concept)brief van 18 november 2005 aan omwonenden. „Het geheel van verkeersbewegingen [...] is en blijft een groot vraagteken en daarmee een zeer grote zorg," aldus secretaris H. Blom van Sporting Martinus.

„We onderscheiden inmiddels woon-werkverkeer, dienstverkeer van en naar de werklocaties, leveranciers, aannemers, bezoekers, niet-regelmatig zwaar verkeer en incidenteel zwaarder verkeer."

„Daarnaast maken bewoners aan de Amsterdamseweg gebruik van het parkeerterrein vanwege een tekort aan parkeerruimte op deze weg. En moeten ook de medewerkers van de [ernaast gelegen] Stichting Altra en bezoekers van dit pand gebruik maken van deze parkeerplaats."

„Wij hebben er geen enkel vertrouwen in dat al deze verkeersbewegingen over de inrit van het sportpark veilig te reguleren zijn voor de gebruikers van het sportpark."

De gemeente wordt verzocht een andere locatie voor de werf te kiezen (Molenweg of de Roelof Venemaschool), de verkeerssituatie veiliger te maken en parkeerplaatsen die verloren gaan te compenseren.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.