Bijgewerkt: 4 maart 2024

Olmenhof is nog voor de zomer opgeknapt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-06-2013

Woonzorg Nederland laat in een brief aan omwonenden van de Olmenhof weten nog voor de zomervakantie te starten met onderhoud om het gebied leefbaar en veilig te houden. Zo laat zij op korte termijn tuinonderhoud en snoeiwerk uitvoeren. Ook wordt de boel opgeruimd en krijgt de bestrating aan de zijde van wooncomplex Olmenstaete een opknapbeurt.

Erik van Leeuwen, clustermanager Woonzorg Nederland:’De afgelopen weken is er veel aandacht besteed aan de status van het leegstaande verzorgingshuis de Olmenhof. Tot begin dit jaar hadden we plannen om het gebouw samen met een zorgorganisatie stevig op te knappen.

olmenhof Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD) (r) met Ed Paap, van de afdeling Handhaving voor het dichtgetimmerde oude verzorgingshuis van de Stichting Brentano 'De Olmenhof' in mei 2013


Helaas bleek dit niet haalbaar. Vanaf dat moment zijn we naar andere mogelijkheden gaan zoeken. De afgelopen twee weken is één en ander in een sneltreinvaart gekomen. Zo zijn er nu gesprekken over tijdelijke bewoning. In afwachting van een definitieve beslissing gaan we de houten schotten dan ook spoedig verwijderen’.

Wethouder Herbert Raat (VVD):’Twee weken geleden heb ik samen met onze gemeentesecretaris Rein Schurink de situatie rondom de Olmenhof aangekaart bij Woonzorg. Een goed gesprek volgde.
Er zijn concrete afspraken gemaakt over de korte termijn. Ook voor de lange termijn zien we kansen. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we omwonenden binnenkort niet meer tegen dit verloederde gebouw hoeven te kijken omdat het is opgeknapt en er een mooie bestemming voor is gevonden’


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.