Bijgewerkt: 18 mei 2024

Oeuvreprijs op het Amstelveens Sportgala 2019

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
16-01-2019

Op vrijdag 25 januari 2019 is het Amstelveens Sportgala in het Keizer Karel College. Tijdens het gala worden de sportkampioenen van 2018 gehuldigd, wordt bekend gemaakt welke vereniging zich Amstelveense sportvereniging van het jaar mag noemen en wie de Rabobank Stimuleringsprijzen voor jong talent zal winnen. Tevens wordt de sportvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Burgemeester Bas Eenhoorn zal de prijs voor sportvereniging van het jaar uitreiken.

Dit jaar komt AmstelveenSport met een primeur: de Oeuvreprijs. Een nationale/internationale sporter, die tijdens en na zijn/haar actieve carrière iets betekent heeft voor de gemeente Amstelveen. De Oeuvre prijs wordt, op advies van een onafhankelijke jury, jaarlijks toegekend aan een persoon die aan meerdere van de volgende kenmerken voldoet:

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2018)

Katja Snoeijs de sporter van het jaar 2017 met Peter Verdaasdonk directeur van het Sportbedrijf Amstelveen tijdens de Amstelveens Sportgala in het Amstelveen College op 9 februari 2018


(Oud) topsporter, met een (inter)nationale carrière, connectie met Amstelveen, die binnen de sport verbindend is geweest, een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft, is na de zijn/ haar actieve carrière werkzaam geweest/ gebleven binnen de sport.

Het streven is de jury van de oeuvreprijs te laten bestaan uit: Een (ex) topsporter, een (sport) journalist, een bestuurder, een politicus, een persoon die werkzaam (is geweest) in de sport. Elk jaar wordt 1 jurylid vervangen door de winnaar van de Oeuvreprijs van het jaar ervoor. De leden van de jury worden voor maximaal 3 jaar aangesteld. Dit jaar bestond de jury uit: Dirk Landsaat, Rien Alink, Agnes Brunninkhuis, Frits Suér en Peter Bot (voorzitter). Op het sportgala wordt bekend gemaakt aan wie de prijs opgedragen wordt én wie de winnaar is van de eerste prijs. Het sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.