Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Oecumenische Vaderdagdienst 2019 in Openluchttheater Elsrijk

Nieuws -> Kerk

Bron: Paul Trumpie
04-06-2019

Op Vaderdag, zondag 16 juni 2019 is er van 10.00 uur tot ca. 11.30 uur een oecumenische kerkdienst in het Openluchttheater Elsrijk aan de Ruwiellaan 20 in Amstelveen. De dienst wordt verzorgd door ds. Sieb Lanser, predikant van de Kruiskerk en Ron Weeda, voorganger van het Apostolisch Genootschap Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Freek de Vries - 2016)

ds. Sieb Lanser preekt in de Kruiskerk in september 2016


Het Openluchttheater Elsrijk is voor deze bijeenkomst vrij toegankelijk, dus iedereen is van harte welkom!  De collecte die tijdens de dienst wordt gehouden is bestemd voor de stichting STOP kinderarmoede (www.stichtingstop.com ). Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Na de oecumenische Vaderdagdienst is er om 12.00 uur een koffieconcert in de Kruiskerk. Ook daar is iedereen van harte welkom!

Vaderdag is een viering ter ere van vaders en ter ere van het vaderschap, vaderlijke banden en de invloed van vaders in de samenleving. In het katholieke Europa wordt het op 19 maart (Sint Jozefsdag) gevierd sinds de Middeleeuwen. Deze viering werd door de Spanjaarden en Portugezen naar Latijns-Amerika gebracht, waar 19 maart nog vaak wordt gebruikt, hoewel veel landen in Europa en Amerika de Amerikaanse datum, de derde zondag van juni, hebben overgenomen. Het wordt gevierd op verschillende dagen in vele delen van de wereld, meestal in de maanden maart, april en juni, volgens de gewoonten van het thuisland. Het is een aanvulling op soortgelijke festiviteiten ter ere van familieleden, zoals moederdag, broers en zussen en grootouders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.