Bijgewerkt: 18 mei 2024

Odintsovo deelt rake klappen uit

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-03-2008

VOLLEYBAL

Het wordt immens lastig voor DELA Martinus om een ronde verder te komen in de Champions League. De Amstelveense ploeg van Avital Selinger verloor het eerste duel in de derde ronde van het kampioenenbal van het Russische Zerechie Odintsovo met 3-1.

Het was voor Selinger en zijn team een verwachte nederlaag. Toch had de coach gehoopt op méér aangezien de aanloop naar het treffen zo succesvol verliep. In het nationale bekertoernooi werd stadsgenoot AMVJ met 3-0 verslagen en in de A-league had ook Dros/Alterno niets in te brengen in de Bankrashal (25-23,25-18 en 25-19). Overigens is het te hopen dat de bekerwedstrijd tussen Martinus en AMVJ geen voorbode is voor de eindstrijd om het kampioenschap, waar beide teams elkaar weer zullen treffen.

De zeges deed de pessimistisch gestemde Selinger zelfs ontlokken 'te hopen op een stunt tegen die ontzettend zware tegenstander'. In de voorstad van Moskou volgde Martinus de hoopvolle woorden aanvankelijk goed op. De eerste set overdonderde het de favoriet voor de eindzege in de Champions League. Met 15-25 bleef de nationale ploeg van Rusland, dat onlangs nog het Olympisch kwalificatietoernooi in Halle won vóór Nederland, bedeesd achter.

Waar de Amstelveners door hoopten te drukken, bleek het verlies in de eerste set voor de thuisploeg juist dé motivatie om een tandje hoger te schakelen. De Russische storm begon in de tweede set bij een 14-12-achterstand en ging pas liggen na toen het met 25-19, 25-15 en 25-15 Martinus had weggevaagd.

Komende week wordt het een bijna onmogelijke opgave voor Martinus om de Final Four in het Spaanse Murcia te behalen. Zerechie Odintsovo heeft zowel in de eigen competitie als in de Champions League nog geen wedstrijd verloren. Ondanks het fantastische affiche lijkt de achterban van Martinus niet meer te geloven in een goede afloop. De Emergohal is nog altijd niet uitverkocht voor de wedstrijd van volgende week donderdag.

Datzelfde geldt opvallend genoeg ook voor de return in het bekertoernooi van aanstaande zaterdag tussen Martinus en rivaal AMVJ. De wedstrijd in de Bankrashal wordt slechts middels een samenvatting uitgezonden bij de NOS, maar het Amstelveense onderonsje kan vooralsnog niet rekenen op veel publieke belangstelling.

In de finale wacht voor de Amstelveense winnaar hoogstwaarschijnlijk Sliedrecht Sport dat tijdens de uitwedstrijd geen spaan heel liet van B-league-ploeg Weert.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.