Bijgewerkt: 21 juli 2024

OA congresseert over voortbestaan Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-09-2005

De Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) organiseert woensdag 12 oktober ter gelegenheid van het derde lustrum van de vereniging een congres met de licht provocerende titel 'Blijft Amstelveen bestaan?

In het Congrescentrum in het Stadshart zullen gedeputeerde T. Hooijmaijers, wethouder P. Regouin en A. Bakkeren van Rabobank Nederland hun visie geven, waarna een paneldiscussie volgt onder voorzitterschap van Pieter Jan Hagens, presentator van Twee Vandaag en maker van de AVRO-serie 'Hoge Bomen', met P. Tordoir van de Kamer van Koophandel, O. Smit van de NVM en J. van den Berg Jeths van de Woongroep Holland.

„Voor het voortbestaan van Amstelveen is het van vitaal belang dat hoge prioriteit wordt toegekend aan een 'klimaat' waarin het bedrijfsleven kan floreren," aldus de OA in de uitnodiging. ,,[...]Goede infrastructuur, bereikbaarheid [...] en een gevarieerd woningaanbod tegen redelijke prijzen zijn dan noodzakelijk voorwaarden."

,,[...]In 1997 heeft de gemeenteraad gekozen voor een beperkte groei met de realisatie van vierduizend woningen tot 2010. Nu, acht jaar later, blijken daarvan slechts 867 gebouwd. In de in 2004 verschenen Woonvisie van de gemeente wordt uitgegaan van nogmaals 5.200 nieuw te bouwen woningen tot 2015 en na 2015 nog eens 4.500.

Onduidelijk is daarbij waar deze woningen allemaal moeten worden neergezet. Temeer daar er vanuit Den Haag inmiddels een aantal beperkende maatregelen is opgelegd." In de uitnodiging werpt de Ondernemersvereniging vraag op 'hoe denkt de gemeente toch te kunnen voorzien in de woningbehoefte? De Rabobank heeft begin jaar onder vierduizend klanten een enquête gehouden over wonen. De resultaten worden tijdens het congres gepresenteerd.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.