Bijgewerkt: 27 februari 2024

Noordvleugel wordt Metropoolregio Amsterdam

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amsterdam
29-11-2007

De Noordvleugel van de Randstad gaat verder onder een nieuwe naam: Amsterdam Metropolitan Area/Metropoolregio Amsterdam. Het gebied moet zich ontwikkelen tot een op Europese schaal concurrerende metropool. Dit zeggen bestuurders van de provincies Noord-Holland en Flevoland en van de gemeenten Almere, Amsterdam, en Haarlem bij de presentatie van hun toekomstvisie op de regio- meldt de Gemeente Amsterdam in haar persbericht.

Het gebied, dat zich uitstrekt van IJmuiden tot aan Almere en van Uitgeest tot aan het Gooi, samen nagedacht over de toekomst van de regio. In werkateliers en discussiebijeenkomsten zijn verschillende ideeën voor de ontwikkeling van het gebied uitgewerkt.

De conclusie van deze bijeenkomsten is dat de Amsterdam Metropolitan Area/Metropoolregio Amsterdam zich tot 2040 zo moet ontwikkelen dat de regio de concurrentie op Europese schaal aankan. Speerpunten in de profilering zijn diversiteiten duurzaamheid.

Op 14 december 2007 stemmen alle partners binnen de regio over deze en andere voorstellen tijdens de 7de Noordvleugelconferentie.

Externe links: Noordvleugel 2040 Aftrap  Startdocument pdfAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.