Bijgewerkt: 18 juni 2024

Noodlanding op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol
18-07-2006

Een Boeing 747-200 Jumbo van de Amerikaanse cargo maatschappij ATLAS Air  heeft op maandag (ongeveer 17 uur 30, 17 juli 2006)  een noodlanding gemaakt op luchthaven Schiphol. Het vliegtuig kreeg tijdens de start naar Atlanta een klapband en op de Polderbaan beschadigde de baanverlichting.

De piloot moest eerst 78 ton kerozine lozen boven zee en daarna keerde het vliegtuig van Atlas Air terug en landde het toestel op de Kaagbaan, waar tijdens de landing weer banden kapot gingen, werd schade geconstateerd aan de romp (door de rondvliegende rubber), de landingsgestel en de neuswiel.

De brandweer en hulpdiensten sloegen groot alarm en stonden klaar, toen het Atlas Jumbo landde. De wielen van het toestel waren natuurlijk bloedheet, dus de brandweer ging ze koelen en blussen met schuim, om eventuele brand te voorkomen. De onderhoudsdienst van Schiphol gaat de Polderbaan onderzoeken om de schade op te meten en natuurlijk repareren.


De foto van het Atlas toestel staat op de website van Airliners.net

En  het filmpje van de start van het vliegtuig


Info over Atlas Air

Atlas Air is een vrachtvervoers (cargo) luchtvaartmaatschappij met als basis New York, VS. Het voert vrachtvluchten uit voor enkele grote luchtvaartmaatschappijen naar 101 steden in 46 landen. De luchthaven is Miami International Airport (MIA).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.