Bijgewerkt: 23 mei 2024

Nominaties Rabo Stimuleringsprijzen 2016 Jong Talent zijn bekend

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
16-12-2016

Op 15 december 2016 heeft een deskundige jury zich in het hoofdgebouw van de Rabobank gebogen over de vele aanmeldingen voor de Rabobank Talentenprijzen 2016. De Rabobank stelt voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 750 voor de winnaar. Deze prijs wordt uitgereikt voor jongens en voor meisjes. Daarnaast stelt de Rabobank € 450 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent. De stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben. De aanmoedigingsprijs wordt uitgereikt het talent dat een grote belofte voor de toekomst is. In totaal wordt er een keuze gemaakt uit 150 talenten die aangemeld zijn bij het Sportbedrijf als topsporttalent.

Foto Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2016)

Vlnr.: Jury Rabo Stimuleringsprijs 2016: Ron Berteling, Peter van Noord, Rien Alink (zittend), Saskia Wagenaar, Sophie Klumper, Joris van Soerland en Isabelle van Loon. Niet op de foto maar wel meegestemd: Frits Barend, Guido Albers en Richard Schuil


Onder leiding van voorzitter Rien Alink kregen onderstaande talenten de meeste punten van de juryleden. Wie uiteindelijk met de titel Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent 2016 en Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2016 ervan door gaat, wordt op vrijdag 20 januari 2017 bekend gemaakt, tijdens het Amstelveens sportgala in de Emergohal. Het sportgala is alleen op uitnodiging bij te wonen. De genomineerden Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent jongens: Thomas Hendriks, rugby; Olaf Staal, kanoën en Bram Anderiessen, atletiek. Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent meisjes:

Robin Gulicher, karate; Fleur Vierhout, golf en Selina Dijkstra, kanopolo. Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent  2016 jongens/meisjes: Luco van Bergen, atletiek en Vincent Vierhout, golf. De jury van de Rabobank talentprijzen bestond uit: Saskia Wagenaar en Isabelle van Loon, beiden van Rabobank Vecht en Amstel, Amstelveen; Rien Alink (voorzitter); Joris van Soerland, Peter van Noord; Ron Berteling; Sophie Klumper (oud-winnaar Rabo Stimuleringsprijs); Guido Albers; Richard Schuil, Frits Barend en Agnes Brunninkhuis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.