Bijgewerkt: 18 juni 2024

Niveau parkeergarage Stadsplein gemiddeld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-03-2005

Het kwaliteitsniveau van de parkeergarage onder het Stadsplein is gemiddeld. Op een schaal van 1 tot 10 bedraagt het cijfer een 7,1.

Dit blijkt uit de Kampioen parkeergaragegids, waarin de ANWB 62 parkeergarages in grotere Nederlandse steden onderzocht. Het gemiddelde cijfer is 6,9. Volgens het onderzoek telt de Stadspleingarage 925 plaatsen en is hij onbemand. Dat laatste is gedeeltelijk waar. Er is geen wc en de garage is rolstoeltoegankelijk. Het tarief bedraagt €2,- per uur (gemiddeld €1,50) en er kan met chippas, contant en creditcard worden betaald. De breedte van een parkeervak is 2,30 meter.

De Stadspleingarage wordt door de ANWB „tamelijk onoverzichtelijk" genoemd met een „matige bewegwijzering voor voetgangers." De reflectierand bij de muren krijgt de kwalificatie 'goed' en er is een lange helling naar beneden bij de ingang.
De afwerking van de garage is „goed" en de sfeer „prettig". De doorrijhoogte van de garage bij de ingang wordt met z'n 1,90 meter „wel laag" genoemd. Twee zaken zijn de ANWB verder opgevallen: de poetsservice en de ruitreparatie die beide op min één aanwezig zijn.

De ideale parkeergarage heeft volgens de ANWB ruime parkeervakken van tenminste 2,50 meter breed, „2,25 vinden we te smal", goede verlichting, en duidelijk bewegwijzering voor auto's en voetgangers. Hij is bemand, heeft goed aangegeven vluchtwegen en heeft een doorrijhoogte van tenminste twee meter.

Er is eenrichtingverkeer en er zijn geen steile hellingen, krappe bochten of kolommen op de rijroute. Tot slot heeft de ideale parkeergarage volgens de belangenorganisatie een wc, een duidelijke betaalautomaat en is hij toegankelijk voor rolstoelen.

De beste parkeergarage volgens het ANWB-onderzoek zijn de nieuwe garage Centraal in Arnhem (10), Maagjesbolwerk in Zwolle (9,8) en museumplein in Amsterdam (9,6). De slechtste zijn Markthof in Den Haag (2,9), Rijnkade in Utrecht (3,6), Marktgarage in Maastricht (3,9) en Bijenkorf in Amsterdam (4).

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.