Bijgewerkt: 18 juni 2024

Nieuwe windenergie technologie voor duurzame energie

Nieuws -> Technologie

Bron: KLM / Ampyx Power
25-09-2012

Ampyx Power ontwikkelt de PowerPlane®, een nieuwe windenergie technologie die de opwek van duurzame energie vele malen goedkoper kan maken. De energie opgewekt door de PowerPlane® kan al concurreren met alternatieve opwekmethoden op basis van fossiele brandstoffen op de eerste commerciële schaal.

Bij verdere opschaling van het systeem zullen de kosten van de opgewekte energie ver onder de kosten van elke andere vorm van electriciteitsopwekking uitkomen. Daarnaast is de technologie bij uitstek geschikt voor offshore installatie. Ampyx zal de investering gebruiken voor verdere optimalisatie van het huidige prototype van de PowerPlane en de commercialisering van de technologie.

Video van de PowerPlane® technologie

Vertrouwen van belangrijke partners

Richard Ruiterkamp, directeur en oprichter van Ampyx Power, licht toe: “Met de investering van het Mainport Innovation Fund (MIF) en het Dutch Greentech Fund (DGF) hebben we niet alleen de middelen verzekerd om de ontwikkeling van onze technologie te versnellen, maar belangrijker is, dat we met de investeerders achter de twee fondsen belangrijke partners hebben aangetrokken.

Dit geldt met name voor KLM, Schiphol , de Technische Universiteit Delft, Rabobank en het Wereld Natuur Fonds. We zijn erg trots op het vertrouwen dat deze partijen ons hebben gegeven met deze investering.” Fondsmanager Guus Verhees vult aan: “Ampyx Power heeft met beperkte financiële middelen belangrijke technologische en commerciële vooruitgang geboekt, en daarmee aangetoond, dat ze over een zeer sterk team beschikken. Met onze partners, die een uitgebreid netwerk in de luchtvaart, ruime ervaring in het financieren van duurzame energie en een sterke lobbykracht meebrengen, willen we Ampyx ondersteunen bij de commercialisering van hun technologie”.

Richard Holland, Chief Conservation Officer bij WWF-Nederland en lid van de DGF Sustainability Committee, stelt: “De PowerPlane® technologie heeft de potentie om duurzame energie goedkoper te maken dan energie uit fossiele brandstoffen, terwijl de impact op het milieu minimaal is. WWF vindt het belangrijk om dit soort ontwikkelingen te ondersteunen en zo bij te dragen aan een toekomst met 100% hernieuwbare energie”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.