Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nieuwe route voor sleepvoertuigen op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
20-03-2008

Vandaag op 20 maart 2008 is een nieuwe route voor sleepvoertuigen op Schiphol in gebruik genomen. De nieuwe route vergroot de luchtvaartveiligheid op Amsterdam Airport Schiphol. De route loopt ten noorden van de Buitenvelderbaan, om de (noordelijke) kop van de Aalsmeerbaan. De aanleg van de nieuwe route is een initiatief van het Veiligheidsplatform Schiphol (VpS).

Trekkers zonder vliegtuig kunnen nu tussen Schiphol-Centrum en Schiphol-Oost op en neer rijden zonder actieve banen te hoeven kruisen. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het verminderen van de kans op zogenaamde runway incursions, een verbetering van de veiligheid in de luchtvaart waaraan ook in Europees verband hoge prioriteit toegekend wordt.

Vliegtuig Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Taxiënde vliegtuigen op Schiphol


Veiligheidsplatform Schiphol

Het Veiligheidsplatform is een samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen, afhandelaren, Luchtverkeersleiding Nederland en andere bedrijven die een rol spelen in het luchtvaartproces. Het VpS heeft als doel de veiligheid van de luchtvaart te waarborgen en daar waar mogelijk deze te vergroten. Amsterdam Airport Schiphol is voorzitter van het VpS. Een van de doelstellingen van het VPS is het voorkomen van runway incursions.

Met 47,8 miljoen passagiers en ruim 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2007 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie: http://www.schiphol.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.