Bijgewerkt: 5 oktober 2022

Nieuwe procedures in de zaak Nakad-Boorsma

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-01-2017

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over het verzoek van mevrouw Henriette W.R. Nakad-Weststrate en de heer E. Boorsma aan Verzetsmuseum Zuid-Holland:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

In het kader van de transparantie breng ik u op de hoogte van het volgende: Verzoek mevrouw Henriette W.R. Nakad-Weststrate en de heer E. Boorsma aan Verzetsmuseum Zuid-Holland. De directeur van het Verzetsmuseum Zuid-Holland heeft het gemeentebestuur per e-mail laten weten te zijn benaderd door mevrouw Nakad en de heer Boorsma. De e-mailwisseling is als bijlage 1 toegevoegd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het onderwerp van de briefwisseling is de voormalige Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog in Amstelveen


Aangifte door mevrouw H.W.R. Nakad en de heer Bakels

Het Openbaar Ministerie heeft ons per brief laten weten, dat mevrouw H.W.R. Nakad en de heer Bakels aangifte tegen mij hebben gedaan. Het Openbaar Ministerie schrijft geen feiten en omstandigheden te lezen die duiden op een strafbaar feit. Ook zullen zij niet overgaan tot een nader onderzoek, of vervolging. De brief van de officier van justitie is als bijlage 2 toegevoegd.

Verzoek tot onderzoek aan de commissaris van de Koning door de heer Boorsma

De commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, de heer Remkes, heeft ons per brief laten weten, dat zij geen verdere actie zullen ondernemen op het verzoek van de heer Boorsma. De heer Remkes schrijft, dat de toegezonden documentatie onvoldoende is onderbouwd, dat de bestuurlijke integriteit van de gemeente in het geding is. De brief van de commissaris is als bijlage 3 toegevoegd.

Ik heb bovenstaande informatie voor kennisgeving aangenomen. Bovenaan deze raadsbrief staat geen behandeld ambtenaar. Dit, omdat medewerkers die bij dit dossier betrokken zijn persoonlijk in juridische procedures getrokken worden.

Herbert Raat Wethouder

Lees ook de originele brief en de bijlagen (pdf. 8 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.