Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Nieuwe pand van KiKa in Amstelveen geopend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Marijke Roskam
08-09-2009

50 Paarse en oranje ballonnen werden afgelopen donderdag op 3 september 2009 losgelaten door burgemeester Jan van Zanen bij de opening van het nieuwe pand van KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) in Amstelveen. Aan iedere ballon bungelde een kaartje, waarmee de vinder een KiKa-beer kan komen afhalen.

KiKa Amstelveen
(Foto KiKa - 2009)

Burgemeester Jan van Zanen en Frits Hirschstein oprichter en ambassadeur van Kinderen Kankervrij bij de ballonnen tijdens de opening van het nieuwe pand


De burgervader kreeg alle aanwezigen mee in zijn lied: ik zag twee beren …… ki-ka-ka, ki-ka-ka, ik stond erbij en ik keek ernaar!” KiKa nam begin juni 2009 haar intrek in het souterrain aan de Groen van Prinstererlaan 99. Met behulp van vele sponsoren heeft KiKa een fantastische nieuwe werkplek gekregen. Als dank benoemde initiatiefnemer van KiKa Frits Hirschstein de sponsoren tot een nieuw in het leven geroepen functie bij KiKa: tot Kikaandeelhouder!

Tevens presenteerde Hirschstein ‘Heel Merkwaardig’, een boek over het merk KiKa, vanaf de oprichting in 2002 tot heden. Hij kondigde ook een tweede deel aan, dat in 2011 het daglicht zal zien! KiKa werd in 2002 opgericht met het doel zoveel mogelijk geld in te zamelen ten behoeve van onderzoek naar kinderkanker. In de loop der jaren heeft KiKa steeds meer bekendheid gekregen; landelijk worden door bedrijven, particulieren, verenigingen en clubs vele acties geïnitieerd, waarvan de opbrengst bestemd is voor KiKa.

In 2008 zamelde KiKa een bedrag van 9,2 miljoen euro in; inmiddels lopen er ruim 50 onderzoeken. Mede daardoor is de genezingskans in de afgelopen zes jaar gestegen van 70 % naar 75%!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.