Bijgewerkt: 19 april 2024

Nieuwe overheidswebsite

Nieuws -> Internet

Bron: SBK
17-07-2007

Wie plannen heeft om in het buitenland te gaan wonen, werken of studeren mag de website www.vertreknaarhetbuitenland.overheid.nl niet missen. Een slim portal dat het de burger gemakkelijk maakt-- meldt de Sociale Verzekeringsbank in haar persbericht.

Kompas Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een plastic reiskompasAlle relevante overheidsinformatie over tijdelijk of permanent verblijf in het buitenland staat hier bij elkaar. Men hoeft nu dus veel minder te zoeken. Het portaal levert informatie-op-maat door middel van een persoonlijke checklist.

En, de informatie is actueel en betrouwbaar: bezoekers van de site kunnen er vanuit gaan dat ze met het raadplegen van deze site over alle benodigde informatie beschikken én de afzender is altijd duidelijk.

Persoonlijke checklist

Door het invullen van een aantal basisgegevens (zoals leeftijd, gezinssituatie, en land van bestemming) wordt een persoonlijk profiel gemaakt. Op basis hiervan verschijnt een persoonlijke checklist met basisinformatie over relevante regelingen.

AOW-gat tot auto

Tijdelijk of permanent vertrek naar het buitenland kan consequenties hebben voor bijvoorbeeld AOW, zorgverzekering, uitkering, kinderbijslag, belastingen of studiefinanciering. Zo kan er door werken in het buitenland een AOW-gat ontstaan. Handig is dat deze site aangeeft waar je bij de overheid terecht kunt voor een speciale verzekering om dit gat te dichten.

Website: Vertrek naar het buitenland


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.