Bijgewerkt: 8 december 2021

Nieuwe impulsen op FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2009

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Flora Holland
28-09-2009

Gelijktijdig met de Horti Fair 2009 organiseert bloemenveiling FloraHolland een internationale handelsbeurs. Deze FloraHolland Trade Fair Aalsmeer (vorig jaar nog Aalsmeer Market geheten) vindt plaats van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 oktober 2009.

bloemenmarkt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Aalsmeer Market in november 2006


Kwekers bieden in ruim zeshonderd stands en op diverse productpleinen duizenden producten uit binnen- en buitenland aan: groene en bloeiende planten, tuinplanten en snijbloemen. De FloraHolland Trade Fair is met zijn direct en op termijn beschikbare aanbod een overzichtelijke orderbeurs.

Maar daarnaast gaat het voor de deelnemende aanvoerders vooral, om het tonen van hun producten, noviteiten, concepten en trends. FloraHolland creëert met de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer een omgeving waarin kopers en eindklanten vorm kunnen geven aan hun inkoop en afzet.

Voor aanvoerders is de beurs de plek waar zij hun relaties kunnen treffen en ook transacties op langere termijn kunnen realiseren. Naast de eigen orderbeurs in Aalsmeer staat FloraHolland ook met een stand op de Horti Fair.

Ruimere openingstijden Trade Fair Aalsmeer

Nieuw dit keer zijn de verruimde openingstijden. Op woensdag 14 oktober, de eerste beursdag in Aalsmeer, kunnen bezoekers van 09.00 uur tot ’s avonds 21.00 uur op de beurs terecht. Op donderdag is de beurs geopend van 09.00 tot 17.00 uur; op vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Ook is gekozen voor een andere beursindeling. Naast de bekende beurshal in het Aalsmeerse veilingcomplex, waarin kwekers hun producten in eigen stands presenteren, is er aangrenzend de Expo, een ruimte voor inspiratie en vernieuwing. Op het daar gesitueerde Noviteitenplein presenteert FloraHolland de nieuwste bloemen en planten. Het bloemen- en plantenplein geeft daarmee een overzicht van het meest actuele seizoensaanbod.

Bezoekers kunnen verder ideeën opdoen op het Trends- en Retailplein en in de Conceptstores. Daar worden inspirerende ideeën uitgewerkt tot complete winkelformules. Uiteraard kunnen bezoekers zich hier ook laten informeren over de dienstverlening van FloraHolland.

Bij de stand van FloraHolland Import Handling kunnen bezoekers terecht voor informatie over verschillende maatwerkdiensten voor het verkoopgereed maken van producten en het toevoegen van waarde in hun keten. In het paviljoen e-Business komt de bezoeker meer te weten over het digitaal inkopen van planten en bloemen via PlantConnect.nl en e-Trade.

bloemenmarkt Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Kunstmatig gekleurde bloemen op de Aalsmeer Market


Aandacht voor containertransport

Een speciale plek is op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer ingeruimd voor containertransport per trein (GreenRail) en over zee (Fresh Flower Solutions). Deze twee logistieke vernieuwingen kunnen het internationale sierteeltvervoer compleet veranderen als het gaat om duurzaamheid en kostenverlaging.

Ook ontwikkelingen op het gebied van kwaliteitsbeheersing in de totale geconditioneerde keten (met gebruikmaking van continue temperatuurmetingen) komen hierbij aan bod. Hoe klanten van FloraHolland deze innovaties en technologische ontwikkelingen concreet kunnen toepassen, wordt belicht in een serie seminars. De seminars op de FloraHolland Trade Fair vinden heel toepasselijk plaats in een container van het nieuwste type dat op het spoor wordt ingezet.

FloraHolland ook present op Horti Fair

FloraHolland is ook weer present op de Horti Fair, die van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 oktober plaatsvindt in Amsterdam. De stand in de RAI is een uitstekende ontmoetingsplek voor aanvoerders en klanten. Bestuurs- en directieleden en medewerkers van FloraHolland bemannen de stand in hal 7 (standnummer 07.0706). Ook in Amsterdam presenteert FloraHolland de ontwikkelingen rondom een nieuwe logistieke dienstverlening: containertransport.

FloraHolland is verder op de Horti Fair vertegenwoordigd in het House of Software, bij Florilog. In Florilog werkt FloraHolland samen met de brancheverenigingen van de groothandel in bloemen en planten (VGB) en sierteeltvervoerders (VSV) aan logistieke verbeteringen in de sierteeltketen.

Shuttlebus tussen Aalsmeer en Amsterdam

Bezoekers kunnen een bezoek aan beide beurzen prima combineren, omdat er tussen Aalsmeer en Amsterdam frequent shuttlebussen rijden. Daarnaast rijden ook vanaf de andere FloraHolland-vestigingen regelmatig bussen naar de RAI in Amsterdam. Vanaf begin oktober is op www.floraholland.com  het busschema inclusief vertrektijden te vinden. De eerste shuttle van FloraHolland Aalsmeer vertrekt om 8.30 uur, de laatste vanaf Amsterdam RAI om 19.30 uur.

Ander beursmoment in 2010

Volgend jaar wordt de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer in de eerste week van november gehouden. FloraHolland komt met deze verschuiving van het beurstijdstip tegemoet aan de wensen van haar ketenpartners (aanvoerders en klanten). Locatie blijft het veilingcomplex in Aalsmeer.

Jaarlijks organiseert FloraHolland zes handelsbeurzen. Vier beurzen zijn compact van karakter en tonen het seizoensaanbod. Twee keer pakken FloraHolland en haar aanvoerders groter uit met de FloraHolland Trade Fair.

In het voorjaar van 2010 wordt in Naaldwijk de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk gehouden. In november 2010 is Aalsmeer aan de beurt met de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.