Bijgewerkt: 2 maart 2024

Nieuwe impuls voor Westwijk Centrum

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-01-2011

Na 20 jaar krijgt winkelcentrum Westwijk een nieuwe impuls. Het College van B en W heeft samen met Delta Lloyd het initiatief genomen en hun nek uitgestoken. Na zware financiële onderhandelingen is definitieve overeenstemming bereikt met initiatiefnemer Delta Lloyd over de uitbreiding van winkelcentrum Westwijk.

Het gaat om ongeveer 3.500 m² extra ruimte. Voor onder andere een tweede supermarkt en een klein warenhuis. Ook bestaande ondernemers krijgen meer ruimte en er komen woningen. Daarnaast blijft er ook ruimte voor maatschappelijke activiteiten.

Westwijk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

De ingang van het Winkelcentrum Westwijk


De economische omstandigheden van de afgelopen jaren vertraagden de aanvankelijke plannen. Door de juiste combinatie van functies en programmaomvang te vinden zijn partijen uiteindelijk toch tot elkaar gekomen. De huidige marktomstandigheden leidden ertoe minder woningen in het plan op te nemen en geen sociale huurwoningen.

Daarnaast voorziet het plan in circa 900 m² voor maatschappelijke functies. Met deze efficiëntieslag is het mogelijk om zowel de ruimten voor maatschappelijke activiteiten in het centrum te houden en in te spelen op de winkelbehoeften van de Westwijkers. Verwachting is dat de planvorming in 2011 en start bouw in 2012 zal plaats vinden.

Meer keuze

Wethouder Economische Zaken Jan-Willem Groot (CDA) is zeer tevreden met de resultaten van de onderhandelingen. “Westwijkers kunnen straks uit twee supermarkten kiezen voor hun dagelijkse boodschappen, en krijgen een ruimer aanbod aan winkels.

Ook veel Aalsmeerders doen hun boodschappen in Westwijk en het is prettig voor de ondernemers in Westwijk als zij ook in de toekomst in een aantrekkelijk winkelcentrum zitten. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk, dat de voorzieningen voor jong en oud in de wijk blijven. Met deze constructie hebben we een goede overeenkomst kunnen sluiten die past in de huidige tijdgeest en aansluit op de financiële mogelijkheden van de gemeente.”

Wethouder John Levie (BBA) van Ruimtelijke Ordening vult aan: “het is goed voor de wijk dat deze uitbreiding er komt en dat we ook het plein kunnen herinrichten en meer intiem en dus gezelliger maken. Na zorgvuldige afstemming en afweging hebben we een manier gevonden om het project ruimtelijk en financieel te realiseren. Ik ben blij, dat we hier nu mee naar buiten kunnen treden en dat we verder kunnen met de planvorming”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.