Bijgewerkt: 23 mei 2024

Nieuwe fietsroutenetwerk in de regio

Nieuws -> Regio

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2008

Op zaterdag 7 juni 2008 openden bestuurders van de Stadsregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland het nieuwe fietsroutenetwerk op de Kerkbrug te Ouderkerk aan de Amstel. Portefeuillehouders Economische Zaken en Verkeer van de gemeenten Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Haarlemmermeer waren aanwezig om nieuwe bewegwijzering en fietsroutekaart in ontvangst te nemen.

Fietsroute Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2008)

Bestuurders van Stadsregio Amsterdam op de fiets


De fietsknooppuntbewegwijzering stelt recreanten/toeristen in de gelegenheid van knooppunt naar knooppunt te fietsen en zodoende de lengte en de route van hun fietstocht te bepalen. In totaal is 1000 km aan fietsroutes opengesteld in de regio. Wethouder Groot van Economische Zaken is blij met het nieuwe fietsroutenetwerk: ‘De voltooiing van fietsroute is van groot belang voor de regio. Hopelijk nodigt de route veel fietsers uit en draagt het bij aan de recreatieve mogelijkheden binnen onze provincie.’

Alle knooppunten staan op de nieuwe fietsroutekaart aangegeven, die onder meer bij de VVV-kantoren verkrijgbaar is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.