Bijgewerkt: 25 september 2022

Nieuwe duurzame tribune langs de Bosbaan is geopend

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
27-06-2019

De nieuwe tribune langs de Bosbaan in het Amsterdamse Bos is maandagmiddag 24 juni 2019 feestelijk geopend. Betonnen elementen die waren achtergebleven na het WK roeien in 2014 op de Bosbaan zijn daarbij hergebruikt. De groene tribune biedt ruimte aan 1.100 mensen. Hij is ontworpen door Blauw Architecten.

Voorbijgaande roeier als inspiratie. De tribune bevindt zich in het talud ter hoogte van het Olympisch trainingscentrum. Tussen de 1.100 zitplaatsen liggen graszoden die hem het groene karakter geven. De rijen zitelementen refereren aan het beeld van de voorbijgaande roeier die zijn sporen trekt door het water. De betonnen zitelementen zijn voorzien van duurzame zitlatten van volledig gerecyclede kunststof. Zowel in uiterlijk als in duurzaamheid is de tribune groen. Bovendien hoeft door de aanwezigheid van een vaste tribune voortaan bij evenementen op de Bosbaan niet een tijdelijke tribune op- en afgebouwd te worden.

Foto Amstelveen
(Foto Richard Mouw - 2019)

De groene tribune met 1100 zitplaatsen


Foto Amstelveen
(Foto Richard Mouw - 2019)

Architect Carin ter Beek van Blauw Architecten op 'haar' groene tribune


Foto Amstelveen
(Foto Richard Mouw - 2019)

Het publiek op groene tribune tijdens de opening op 24 juni 2019


Bijzonder project. Voor architect Carin ter Beek, die op de Olympische Spelen van Sydney een zilveren medaille won op het roeinummer acht met stuurvrouw en in 2000 wereldkampioen werd, is het een bijzonder project: 'Niet alleen komen allerlei elementen uit mijn carrière terug in de tribune, maar het was ook een heel prettige samenwerking, met het Amsterdamse Bos en alle andere betrokken partijen.' www.facebook.com/amsterdamsebos

In het Amsterdamse Bos worden veel roeiwedstrijden gehouden. Deze baan werd in juni 1937 geopend door koningin Wilhelmina. De Bosbaan werd in het verleden ook voor zwemwedstrijden gebruikt. In 2003 is de zittribune afgebroken en na 16 jaar er is nu een nieuwe tribune gebouwd, maar het is helaas niet overdekt, zoals de oude tribune was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.