Bijgewerkt: 17 mei 2022

Nieuwe concertserie Amstelveen komt met veel sfeer

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stichting Sfeerconcerten
26-09-2008

Stichting Sfeerconcerten organiseert vier bijzondere concerten in de Dorpskerk van Amstelveen en geeft € 5,- korting op het openingsconcert of op een abonnement.

Stichting Sfeerconcerten start dit seizoen een concertserie in Amstelveen. Het doel van deze stichting is onder meer om mensen een sfeervolle avond te bezorgen middels mooie muziek in een stijlvolle locatie waar men na het concert kan napraten met elkaar en de musici onder het genot van een gratis glas wijn. De stichting heeft ook een concertserie in Lage Vuursche en Waalwijk. Om de opening te vieren geeft Stichting Sfeerconcerten € 5,- korting op het openingsconcert of op een abonnement.

Dorpskerk  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De zaal van de Dorpskerk van Amstelveen


Tijdens het openingsconcert op 12 oktober  2008 zal countertenor Sytse Buwalda met het programma “Sacred Arias” liederen uit 400 jaar geestelijke muziek laten horen, begeleid door pianist Jean van Vugt. In de kersttijd brengen de Finse mezzosopraan Virpi Räisänen en het New Venture Trio een prachtig kerstconcert. Zij zorgen op 22 december voor een warme kerstsfeer met kerstliederen en klassieke muziek.

Op 22 februari 2009 speelt het New Venture Trio onder andere werken van Jean van Vugt, de winnaar van de landelijke compositiewedstrijd van Festival Classique 2007. Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima kozen de muziek van Jean van Vugt voor het moment dat Prinses Ariane tijdens de doopplechtigheid de kerk werd binnengedragen (zie: www.jeanvanvugt.nl).

Franciscus  Amstelveen
(Franciscus Kwartet - 2008)

Het Franciscus Kwartet


Het Franciscus Kwartet behoort al jaren tot de top van de strijkkwartetten en weet zijn publiek te boeien door opwindend en intens spel. Dit kwartet treedt op 17 mei 2009 op met een zorgvuldig samengesteld programma.

Tijd:  Drie concerten op zondagmiddag om 14.30 uur,

Kerstconcert op maandagavond om 20.15 uur

Locatie: Dorpskerk, Dorpsstraat 36, Amstelveen

Toegangsprijs: € 15,-, tot 16 jaar € 10,-, inclusief een glaasje wijn

Reserveringskaarten: Boekhandel Venstra, Binnenhof 50, Amstelveen

Reserveren telefonisch of per mail:   035-6012657  www.sfeerconcerten.nl

Abonnement: € 50,- per seizoen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.