Bijgewerkt: 17 juni 2024

Nieuwe bruggen en een nieuwe weg in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Green Park Aalsmeer
02-04-2012

Aalsmeer - Wethouder Economische Zaken Ad Verburg: 'Het is mooi, dat weer een groot bedrijf voor Green Park Aalsmeer gekozen heeft. Om alles voor dit bedrijf in gereedheid te brengen gaan we nu deze bruggen en nieuwe wegen aanleggen.'

Op 28 maart 2012 nam wethouder Ad Verburg van de gemeente Aalsmeer en aandeelhouder van Green Park Aalsmeer plaats in een heikraan en startte daarmee de werkzaamheden voor de aanleg van een tweetal nieuwe bruggen en de Japanlaan in Aalsmeer. De beide bruggen en de Japanlaan zorgen voor  een goede bereikbaarheid van de kavels en maken een goede doorgang en toegang van Green Park Aalsmeer mogelijk.

brug Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2012)

Brug in Aalsmeer


De aanleg van de Japanlaan is noodzakelijk om de onlangs aan Groenland B.V. verkochte kavel (2,3 ha.)  te ontsluiten. De Japanlaan komt te liggen tussen de Machineweg en de rotonde van de Legmeerdijk. De beide bruggen zijn vergelijkbaar met de brug op de Machineweg, nabij PTMD. 

De bruggen en de Japanlaan maken deel uit van de nieuwe infrastructuur van het bedrijventerrein en liggen in het gebied tussen de Hornweg, Machineweg, Legmeerdijk en de toekomstige N201.

verburg Amstelveen
(Foto Arjen Vos - 2012)

Ad Verburg, wethouder van Aalsmeer in de heimachine


De bouwwerkzaamheden van de brug aan de Machinetocht zijn begin maart 2012 gestart. Gepland is dat de werkzaamheden voor beide bruggen en de Japanlaan duren tot augustus 2012. De werkzaamheden voor de aanleg van de Japanlaan omvatten onder meer het graven van watergangen, het aanleggen van riolering en de aanleg van het wegtracé.  .

Green Park Aalsmeer

Green Park Aalsmeer is een hoogwaardig bedrijvenpark van 180 hectare voor ondernemingen die toegevoegde waarde leveren in de bloemen- en plantensector. Naast deze specifieke doelgroep is een deel van het plangebied beschikbaar voor de vestiging van bedrijven uit de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn buiten de sierteeltsector.

Het bedrijventerrein wordt gezamenlijk ontwikkeld door Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV, opgericht door de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn. Green Park Aalsmeer bevinden zich direct naast bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Green Park Aalsmeer is uitstekend bereikbaar door de aansluiting op de nieuwe N201 en is slechts vijf minuten rijden van Schiphol. Er zijn kavels beschikbaar. Meer informatie?

www.greenparkaalsmeer.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.