Bijgewerkt: 16 april 2021

Nieuwe behandeling bij erfelijke borstkanker in het basispakket

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rijksoverheid
29-12-2016

Minister Edith Schippers (VWS) laat een nieuwe behandeling bij erfelijke borstkanker voorwaardelijk toe tot het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding gaat in op 1 januari 2017. De behandeling van patiënten met BRCA1-like, stadium III erfelijke borstkanker is een experimentele behandeling, waarbij de patiënt wordt behandeld met hoge dosis chemotherapie en stamceltransplantatie.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Mammogrammen met een normale borst (links) en een borst met kanker (rechts)


De vergoeding van de behandeling bij erfelijke borstkanker geldt voor de duur van zes jaar. De therapie wordt vergoed voor patiënten met BRCA1-like borstkanker van 18 tot en met 65. Voor deze voorwaardelijke toelating is een budget van 4,4 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaardelijke toelating. In 2012 werd voor het eerst een behandeling voorwaardelijk toegelaten. Door behandelingen en medicijnen voorwaardelijk, tot het verzekerde pakket toe te laten krijgen patiënten toegang tot deze veelbelovende vormen van zorg en komt er inzicht in de effectiviteit en kosteneffectiviteit van deze zorg. Na afloop van de periode van voorwaardelijke toelating wordt besloten over daadwerkelijke toelating tot het verzekerde pakket. Tot nu toe zijn op deze manier 15 veelbelovende behandelingen toegelaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.