Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Nieuw beeld in het Broersepark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen / WIkipedia
19-12-2007

De gemeente Amstelveen exposeert ‘All of this is mine’ van de Amsterdamse kunstenaar Karel Goudsblom (1960) in het Broersepark, een abstract beeld van een man in polyester. Hij bezet hiermee de wisselsokkel gedurende één jaar. Daarna maakt het kunstwerk plaats voor een ander.

Karel Goudsblom   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- het polyesterbeeld van Karel Goudsblom in het Broersepark


De plaatsing van het beeld van Goudsblom is op uitnodiging van de commissie Beeldende Kunst van de gemeente. De wisselsokkel biedt kunstenaars de mogelijkheid om bestaande kunstwerken te tonen aan Amstelveners.

Karel Goudsblom   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- de achterkant van het beeld


Goudsblom (1960) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en houdt talloze exposities in binnen- en buitenland. Ging zijn voorkeur jarenlang uit naar porselein, inmiddels werkt Goudsblom voornamelijk met polyester. Hij vindt dat kunst verbindingen moet leggen met andere segmenten uit de samenleving. Goudsblom streeft naar serieuze kunst met een hoog ‘fungehalte’.

Wat is polyester?

Een polyester, of terylene is een categorie van polymeren dat bestaat uit een keten van esterachtige verbindingen. Polyester wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld frisdrankflessen, meubels, LCD-schermen en kleding. Polyester kan zowel een thermoplastische (onder invloed van temperatuur smeltend) als thermohardende (onder invloed van een chemische reactie uithardende) kunststof zijn.

Website: Karel GoudsblomAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.