Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Nieuwe bedrijven in Amstelveen ondanks recessie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-12-2009

Ondanks de economische tegenspoed openden in 2009 drie nieuwe internationale bedrijven een kantoor in Amstelveen. Het gaat om het Amerikaanse Lightlab Imaging Europe, het Japanse Nosawa Amsterdam Office en het Franse SCOR Global Life SE. In 2009 kozen in totaal 77 buitenlandse bedrijven om zich nieuw in de regio Amsterdam te vestigen.

Ontwikkelingen op economisch vlak betekenen daarnaast dat bedrijven hun activiteiten heroverwegen en concentreren. Amstelveen profiteert in dat opzicht van haar gunstige ligging qua infrastructuur en leefklimaat. De komst en hergroepering van deze bedrijven vertaalt zich in een groei van ongeveer 1.650 arbeidsplaatsen voor Amstelveen.

Wethouder Groot van Economische Zaken benadrukt het belang van de regionale samenwerking om het vestigingsklimaat voor bedrijven aantrekkelijk te houden dan wel te versterken: ‘We hebben een gunstige geografische ligging. Dat moeten we optimaal benutten en zoveel mogelijk blijven inspelen op de wensen van bedrijven en hun medewerkers’.

Lightlab Imaging, gespecialiseerd in hoogwaardige medische weergave-technologie, heeft sinds dit jaar een vestiging aan de Praam. Nosawa, een handelsonderneming in onder andere voeding-, vee-, en landbouwmachines is een kantoor aan de Meander gestart. SCOR Global Life, herverzekeraar in levensverzekeringsproducten heeft haar kantoor aan de Van Heuven Goedhartlaan geopend. Deze nieuwe bedrijven leveren 20 nieuwe arbeidsplaatsen op.

LG  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Vlnr.: Mr. B. H. Kim, President LG Electronics Benelux Sales BV in gesprek met Jan van Zanen burgemeester van Amstelveen en Jan-Willem Groot, wethouder economische zaken tijdens de opening van het nieuwe kantoor van LG Electronics Benelux Sales in Amstelveen op 16 september 2009


Een zichtbare ontwikkeling is dat grote organisaties hun activiteiten bundelen. Zo hebben multinationals Canon (100 arbeidsplaatsen extra) en HP/EDS (1.250 plaatsen extra) hun kantoren en activiteiten geconsolideerd en geconcentreerd in Amstelveen. Kledingconcern Esprit laat momenteel haar nieuwe Benelux-kantoor in Amstelveen bouwen en verwacht zomer 2010 daar 120 medewerkers te huisvesten.

Koreaans mediagigant LG heeft haar ‘marketing en sales’ kantoor van 125 kantoorplekken verplaatst van Almere naar Amstelveen. Beide concerns zitten straks op Commerce Parc. Daarnaast is het Amstelveens bedrijfsleven verrijkt met de komst van het Regus Business Center in kantorenwijk Kronenburg. En Compasso Munda, ontwerpbureau voor creatieve concepten met 40 arbeidsplekken, heeft haar nieuwe kantoor in gebruik genomen aan de Van der Hooplaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.