Bijgewerkt: 20 juli 2024

Nieuwe bedrijfsgebouw van Celieplant en Bouquetnet geopend

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Green Park Aalsmeer
08-07-2014

Aalsmeer - Op 5 juli 2014 heeft de officiële opening van het nieuwe bedrijfsgebouw van Celieplant en Bouquetnet op Businesspark Green Park Aalsmeer plaatsgevonden. Vol trots verwelkomde directeur John Celie zijn bezoekers en leidde hij de vele bezoekers rond in zijn fraaie en duurzame bedrijfsgebouw. De bouw verliep zeer voorspoedig, de eerste paal werd geslagen op 17 oktober 2013 en na 9 maanden is de opening al een feit.

Celieplant is al meer dan 20 jaar de specialist in het organiseren en leveren van kamer- en tuinplanten aan het Retail segment. Bouquetnet is gespecialiseerd in het ontwerpen, samenstellen en beleveren van boeketten aan de zelfde klanten als Celieplant. John Celie is zeer verheugd met de samenvoeging van beide ondernemingen op deze nieuwe locatie en geeft aan hierdoor de markten nog beter te kunnen bedienen.

Het ontwerp van het gebouw past bij de ambities van beide bedrijven. De betonnen constructie is afgewerkt met een laag kleine steentjes, wat voor een aantrekkelijke uitstraling zorgt. De fel groene kleuren die gebruikt zijn bij onder meer de verlading docks, vormen een opvallend contrast met het rustige beton. Het nieuwe pand is 10.600 m² groot en bestaat uit verschillende ruimtes, waarvan meer dan 3.500 m² energie zuinige koelcellen zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Green Park Aalsmeer - 2014)

Het nieuwe bedrijfspand van Celieplant en Bouquetnet op Businesspark Green Park Aalsmeer aan de Japanlaan 15 in Aalsmeer


De ruimte voor binnenkomst van de goederen sluit aan op de koelcel. Achter de koelcel bevindt zich de productieruimte waar de boeketten worden geproduceerd. De klaargemaakte boeketten gaan via de gekoelde expeditie cel naar de verlading docks aan de andere kant van het gebouw, klaar voor verlading naar de klant. Tevens heeft men de beschikking over een afgesloten buitenterrein van circa 6.000 m², dat geschikt is voor de opslag van rolcontainers, pallets en dergelijke.

Naast de productieruimte bevinden zich de kantoren. Ook hier wordt gebruik gemaakt van geavanceerde klimaatbeheersing. De ruime en transparante entree is het visitekaartje van het bedrijf. Celieplant en Bouquetnet kozen ervoor om in de ontvangstruimte een uitbloeiruimte in te richten waar de houdbaarheid van de bloemen en planten kan worden gemeten. Klanten die het nieuwe gebouw bezoeken, zien dus letterlijk wat zij kunnen verwachten. Wij zien daarom met het hele team van Celieplant en Bouquetnet de toekomst op de Japanlaan vol vertrouwen tegemoet.”

De heer Heemskerk, directeur van Green Park Aalsmeer is verheugd, dat dergelijke solide en vooruitstrevende ondernemers zich vestigen op Green Park Aalsmeer en wenst Celieplant & Bouquetnet veel succes toe. Het is belangrijk, dat sterke spelers in de sierteeltmarkt Green Park Aalsmeer omarmen, aldus de heer Heemskerk. Deze bedrijven zorgen voor bedrijvigheid, stimuleren de economie, leveren een bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio en zorgen er voor dat Aalsmeer het wereldhandelscentrum van de sierteeltsector is, aldus de heer Heemskerk. Green Park Aalsmeer zit duidelijk in de lift: vorig jaar is 4 hectare bedrijfsterrein uitgegeven en voor dit jaar is de verwachting dat 8 hectare bedrijfsterrein wordt verkocht.

John Celie, directeur van Celieplant & Bouquetnet: “Na zorgvuldig onderzoek naar de beste vestigingslocatie hebben we met overtuiging gekozen voor het Businesspark Green Park Aalsmeer”. Naast de uitstekende bereikbaarheid en de nabijheid van zowel de bloemenveiling als Schiphol, geeft de heer Celie aan dat de kennis en de aanwezige bedrijven in het gebied enorme kansen biedt en er business kansen binnen handbereik liggen. “Synergie en samenwerking met partijen en ondernemers in dit gebied maken de locatie uniek”, aldus Celie. John Celie ziet de toekomst dan ook met groot vertrouwen tegemoet en ziet uit naar nog meer nieuwe collega’s op Green Park Aalsmeer. “Aalsmeer is nog steeds een begrip in wereld van de sierteelt, waarin zich vele kansen voordoen, die we graag benutten”, aldus Celie.

Green Park Aalsmeer

Businesspark Green Park Aalsmeer is ideaal gelegen tussen Schiphol, Bloemenveiling Aalsmeer en de nieuwe N201. Het  businesspark  richt zich op de bloemen- en plantensector als ook op logistieke partijen, waarbij er sterk wordt ingezet op het bevorderen van onderlinge samenwerking en gezamenlijke marktbewerking. Kijkt u dan op onze site: www.greenparkaalsmeer.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.