Bijgewerkt: 20 maart 2023

Nieuwe acties bij Kunst to go bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: Carin de Koning
19-04-2021

De website van SAKB KunstLokaal, waarop iedereen uitgenodigd wordt om kunstopdrachten binnen te halen en uit te voeren, draait volop. Telkens zijn er nieuwe opdrachten te vinden en leuke acties om aan mee te doen.

Op www.kunstlokaaltogo.nl worden teken- en schilderopdrachten, schrijf- en fotografieopdrachten aangeboden. Voor een klein bedrag kun je bij een opdracht die je aanspreekt, een instructieblad of instructievideo kopen. Je kunt ook deelnemen aan ontmoetingsmomenten met docenten om over je werk te praten en advies te krijgen. Voor de opdrachten kun je je eigen materiaal gebruiken of speciaal gemaakte startersdozen kopen.

Elke week komen er nieuwe opdrachten bij. Maar ook acties. Zo wordt er nu per twee weken een activiteit gratis aangeboden, zoals de schilderopdracht ‘Wolken’ van Edgar Jansen. Op dit moment gaat het om ‘Lentekriebels’, een schrijfopdracht van Ellen Stoop.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)Veel mensen zullen, ondanks de coronabeperkingen, al wel weer genoten hebben van de kersenbloesems in de kersentuin. Die bloesempracht nodigt bezoekers uit om mooie foto’s te maken en om thuis bloesems te gaan tekenen of schilderen. Sommigen gaan bloemblaadjes borduren. Kunst to go nodigt iedereen die zich door de kersenbloesems heeft laten inspireren uit om hun foto of een foto van hun werk op te sturen naar jdtogo@sakb.nl . Er wordt een online tentoonstelling van gemaakt en de mooiste of leukste inzendingen krijgen een prijs. Wil je aan de slag, maar je hebt geen verf, haal dan op dinsdag of donderdag een basisdoos acrylverf bij Participe (Kastanjelaan 21, 1185 JZ Amstelveen). Daarin zit alles wat je nodig hebt om de kersenbloesems te schilderen.

Let op de nieuwe opdrachten. Erg leuk is ‘De bolle dame’, die je kunt maken met boetseerklei. Ook daar is een materialendoos voor in de aanbieding. Vergeet ook niet telkens naar de opdrachten voor kinderen te kijken. Die veranderen snel, zodat er voortdurend wat nieuws is bij Femke’s kinderatelier en Britts’ Kinderclub. Met een vakantie in aantocht zeker de moeite waard.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.