Bijgewerkt: 3 maart 2024

Nieuwe aanpak van de gemeente Amstelveen tegen woninginbraken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-12-2017

In Amstelveen treft de politie bij controles regelmatig personen aan die in het bezit zijn van materiaal om in te breken. Deze personen zijn vaak al bij de politie bekend vanwege eerdere inbraken die zij hebben gepleegd (binnen, of buiten Amstelveen). Wanneer personen bij controles herhaaldelijk inbrekersmateriaal bij zich hebben wordt een boete van € 2.500 opgelegd. Deze nieuwe maatregel noemen we het opleggen van een last onder dwangsom. Met deze maatregel willen gemeente en politie inbrekers afschrikken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Bas Eenhoorn burgemeester van AmstelveenBurgemeester Bas Eenhoorn: 'Het aantal woninginbraken is de afgelopen periode helaas weer gestegen. Aanvullend op alles wat we al samen met de politie doen om het aantal woninginbraken terug te dringen, kan het opleggen van forsere boetes bij het aantreffen van inbrekersmateriaal extra helpen om inbrekers af te schrikken.'

Werkwijze. De politie houdt een persoon aan die in het bezit is van inbrekersmateriaal. Indien deze persoon de afgelopen 2 jaar eerder voor inbraak is aangehouden, ontvangt hij van de gemeente een zogeheten last onder dwangsom, ofwel een voorwaardelijke boete. De boete bedraagt € 2.500. Indien dezelfde persoon op enig moment in Amstelveen opnieuw in het bezit blijkt van inbrekersmateriaal, wordt de boete daadwerkelijk opgelegd. De hoogte van de boete wordt ook gehanteerd in andere gemeenten, waar deze maatregel al eerder is ingevoerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.