Bijgewerkt: 5 juni 2023

Nieuwe LED buitenverlichting van de St. Urbanuskerk in Nes is ontstoken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-03-2023

Het rijksmonument St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel wordt sinds maandag 20 maart 2023 weer verlicht met nieuwe LED-verlichting. Wethouder Herbert Raat (Erfgoed) mocht ’s avonds in het bijzijn van bestuursleden van Urbanuskerk te Nes aan de Amstel en de Dorpsraad Nes de verlichting voor het eerst ontsteken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Het rijksmonument St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel wordt sinds maandag 20 maart 2023 weer verlicht met nieuwe LED-verlichting

Het ontsteken van de verlichting gebeurde in aanwezigheid van Hans Pronk, bestuurslid St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel, en bestuursleden Walter Boer en Hermann Ruhe van de Dorpsraad Nes. Zowel de gemeente Amstelveen als de Dorpsraad Nes hebben financieel bijgedragen aan de verlichting.

'Dit doen wij graag, omdat wij graag bijdragen aan het – letterlijk - in de spotlights zetten van ons culturele erfgoed. De Urbanuskerk te Nes is een rijksmonument kerkgebouw met een hoge historische en maatschappelijke waarde, die wij graag voor het voetlicht brengen voor de inwoners van Nes aan de Amstel en Amstelveen. Er wordt momenteel nog gewerkt aan het uitbreiden van het kleurenpalet van de verlichting' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Erfgoed.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Herbert Raat (VVD) wethouder Erfgoed in de St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel op 20 maart 2023 spreekt de aanwezigen toe

St. Urbanuskerk te Nes aan de Amstel. Het prachtige kerkgebouw aan de Amsteldijk Zuid 145, in 1889 gebouwd naar ontwerp van architect Joseph Cuijpers, is een baken in het landschap en van verre te zien in het platte polderlandschap. Door de verlichting is de kerk ook in het donker van verre te aanschouwen. Joseph Cuijpers is de zoon van de beroemde architect Pierre Cuijpers die onder andere het Centraal Station van Amsterdam en het Rijksmuseum ontwierp. De St. Urbanuskerk te Nes was het eerste, zelfstandige ontwerp van de toen 28-jarige Joseph Cuijpers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.