Bijgewerkt: 2 december 2021

Nieuwe Andreaskruisen langs de museumtramlijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-09-2009

Vrijwilligers van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam (EMA) plaatsten de afgelopen weken langs de spoorlijn in Amstelveen nieuwe Andreaskruisen en schrikhekjes. Aanleiding was dat de gemeente de kruisingen langs de spoorbaan heeft veranderd. Fietsers hebben daar voortaan voorrang.

Andreaskruis  Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

Een vrijwilliger van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam bevestigt de nieuwe Andreaskruis in de kruising van de Stationsstraat en Ouderkerkerlaan


De gemeente Amstelveen subsidieerde voor een groot deel de aanschaf van de kruisen en hekjes die de spoorwegovergangen markeren. Het nieuwe materiaal past beter bij de kwaliteit van de borden zoals die in heel Amstelveen worden gebruikt. De attentiewaarde wordt hiermee verhoogd en het aanzien van de overwegen verbeterd.

Andreaskruisen?

Dit soort type verkeersboord is altijd een waarschuwing bij een gelijkvloerse kruising, in dit geval het fietspad met de museumtramlijn. Andreaskruisen hebben een extra attentiewaarde voor het wegverkeer bij nadering van een overweg. Bij sommige overgangen staan meerdere kruisen, met de betekenis, dat er twee, of meer sporen zijn.

Heraldiek

Een Andreaskruis, Andrieskruis of maalkruis is een heraldisch symbool, een kruis dat schuin staat, dus bestaande uit de twee diagonalen van een rechthoek. Het dankt zijn naam aan de apostel Andreas, die aan een dergelijk kruis zou zijn gekruisigd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS