Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Nieuwe Acute Opname Afdeling in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
27-09-2016

Om de acute patiënten beter te kunnen helpen én patiëntenstroom te optimaliseren opende op 27 september 2016 in Ziekenhuis Amstelland de nieuwe Acute Opname Afdeling (AOA). Hiermee maakt Ziekenhuis Amstelland een bewuste keuze om de acute zorg te scheiden van de geplande zorg en daarmee de kennis rondom de acute patiënt te bundelen. 

Frank Garssen, traumachirurg en medisch hoofd van de Spoedeisende hulp en AOA, is enthousiast over de nieuwe afdeling. “Al onze specialisten werken nauw samen op de AOA rondom een acute patiënt die binnenkomt”, aldus Garssen. “Wij hebben hier 17 bedden, waar zogenaamde ‘ongeplande’ patiënten worden opgenomen en waar wij ons concentreren op een snelle diagnose en het starten van de behandeling.”

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2016)

De eerste patiënt op de AOA wordt ontvangen door (v.l.n.r.) Leslie Noach (internist), Frank Garssen (traumachirurg en medisch hoofd AOA), Corrie Zaal (teamleider AOA)


 “Door het openen van de AOA zullen naar verwachting ook de wachttijden op de Spoedeisende hulp afnemen”, legt Frank Garssen uit. “Patiënten bij wie het onderzoek meer tijd vraagt, gaan vanuit de Spoedeisende hulp naar de AOA. Na diagnose en start van de behandeling kunnen de patiënten (binnen 48 uur) naar huis kunnen, of worden overgeplaatst naar de juiste afdeling in de Kliniek. En het bijkomend voordeel is, dat daardoor de patiëntenzorg in de Kliniek niet meer wordt onderbroken door ongeplande opnames.”

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2016)

Frank Garssen, rechts Ad Huijsmans snijden samen de taart aan en delen champagne uit


Een gevolg van de opening van de AOA is, dat vandaag een groot aantal verpleegafdelingen in Ziekenhuis Amstelland een andere en logischer plaats heeft gekregen in het gebouw. Dat betekende, dat ook veel patiënten mee verhuisden naar een nieuwe plek. Dankzij de inzet van veel medewerkers en vrijwilligers werden alle patiënten met bed en al verplaatst. Het ziekenhuis lag helemaal vol maar iedereen heeft in gezellige sfeer en met een heerlijke traktatie de verhuizing doorstaan. Een enorme klus, want ook medewerkers, meubilair, computers, telefoonnummers werden verhuisd.

Voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf, Eric Meijer en interim bestuurder Ad Huijsmans hieven vanmiddag, samen met Frank Garssen en alle medewerkers, het glas op het welslagen van deze enorme operatie (zie foto). Rond 12.00 uur vanmorgen werd de eerste patiënt opgenomen op de nieuwe AOA afdeling (foto).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.