Bijgewerkt: 18 juni 2024

Nieuwe AMVJ clubgebouw

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
11-01-2008

Op maandag 28 januari 2008 17 uur 30 wordt op sportpark 't Loopveld in Amstelveen het spiksplinternieuwe AMV J Sportcentrum geopend. Drie wethouders Sport, Joss Tabak (Amstelveen) Carolien Gehrels (Amsterdam) en Henk Boes (Stadsdeel Zuider-Amstel) zullen acte de présence geven om het nieuwe onderkomen van zes van de negen AMVJ-sportverenigingen officieel te openen.

AMVJ gebouw Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het nieuwe AMVJ clubgebouw in het sportpark Het Loopveld op 11 januari 2008


Voor de aanwezigheid van de drie sportwethouders is alle reden, want de AMVJ-accommodatie ligt op een soort 'drielandenpunt'. Amstelveen is eigenaar van de grond en uit dien hoofde de verlener van de vergunning voor de bouw. Stadsdeel Zuider-Amstel is de feitelijke huisbaas van het AMVJ sportcomplex en de Centrale Stad heeft middels de 1/3de subsidieregeling een belangrijke financiële bijdrage geleverd aan de realisatie van dit omvangrijke project.

Het AMVJ Sportcentrum huisvest AMVJ Tennis, AMVJ Tafeltennis, AMVJ Hockey, AMVJ Honk- en Softbal, AMVJ Voetbal en AMVJ Golf. Met hun ruim 1750 leden maken deze verenigingen deel uit van de AMVJ Sportfederatie, waartoe ook AMVJ Volleybal, AMVJ Basketbal en AMVJ Schaatsen behoren.

In totaal beoefenen zo'n 2500 leden hun favoriete sporten in AMVJ-verband. Op de plaats van het karakteristieke maar in de loop der jaren volledig versleten oude clubhuis met de vele puntdakjes is door Probuild B.V een modern, naar industrieel ontwerp opgetrokken en twee verdiepingen tellend gebouw neergezet. Als het ware gebouwd over de volledig gerenoveerde maar overeind gehouden kleedkamers van de oude huisvesting heen. Veel ramen en een groot terras gunnen de bezoeker een panoramisch uitzicht op de verschillende sportactiviteiten.

Het veelzijdige gebouw beschikt over een voor competitie geschikte tafeltenniszaal en de ruim opgezette AMVJ Sport-brasserie maakt het geheel tot een van activiteiten bruisende pleisterplaats voor sporters en toeschouwers. Een lift biedt gehandicapten gemakkelijke toe­gang tot de eerste verdieping. Op de tweede verdieping wacht nog een kleine 200 vierkante meter op definitieve invulling. Er wordt onderzocht of hier een bescheiden centrum voor fitness en fysiotherapie (primair voor de leden) kan worden gerealiseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.