Bijgewerkt: 11 juni 2023

Nieuwe radio voor politie Amsterdam-Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Noticias.info – Spain
17-01-2006

De Regiopolitie Amsterdam-Amstelland (RPAA) heeft gekozen voor de THR880i portable-radio's van EADS (European Aeronautic Defence and Space Company) voor gebruik in haar digitale netwerk C2000.

Als resultaat van het grootste eindcontract in Nederland, dat tussen RPAA en EADS dealer Zenitel (Almere) werd ondertekend, zal elke politieambtenaar in dienst, een persoonlijke THR880i radio gebruiken.

Het Amsterdam-Amstelland politiekorps bestaat uit de gemeenten van Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. RPAA opteerde voor top-of-the-range terminals om maximum veiligheid voor haar ambtenaren te verstrekken. Volgens het korps, kon alleen de THR880i de perfecte combinatie van functionaliteit en productkwaliteit behalen. De leveringen van de toestellen begonnen al aan het eind van 2005 en duren tot eind 2006.

Nokia-THR880i.jpg
(Nokia collectie - 2006)

De nieuwe Nokia THR-880i toestel


Wat is EADS?

EADS werd opgericht in 2002, na de fusie van drie militaire ondernemingen:
DASA van Duitsland, Matra van Frankrijk en CASA van Spanje. Eén vijfde van de productie van EADS is militair.

Dit betekent dat EADS het tweede grootste wapenproducerende bedrijf in Europa is. EADS is de tweede grootste wapenproducent van Europa en wil haar militaire productie met 60% verhogen in 3 jaar.

In 2002 verminderden de opbrengsten uit de militaire sector van 6,1 miljard Euro tot 6 miljard Euro. Volgens het rapport van de Raad van Bestuur blijft "voortgezette" groei in de defensie industrie de top-prioriteit voor EADS in de toekomst. Zij richten zich op een toename van de opbrengsten van 6 miljard Euro in 2002 tot 10 miljard Euro in 2005.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.