Bijgewerkt: 18 juni 2024

Nieuwe commandant Brandweer Aalsmeer Uithoorn

Nieuws -> Brandweer

Bron: Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken
04-03-2006

Per 1 juni 2006 treedt een nieuwe commandant aan voor de brandweerkorpsen Aalsmeer en Uithoorn. De heer Sanne van Dullemen volgt de heer Siemon Oostinga op, die een jaar lang ad interim commandant van beide korpsen was.

De 36-jarige Van Dullemen komt in dienst van de brandweerregio Amsterdam en omstreken. Voordat hij de functie commandant Aalsmeer/ Uithoorn aanvaardde, was hij hoofd Repressie en plaatsvervangend commandant van Brandweer Beverwijk.

Het feit dat twee brandweerkorpsen één commandant hebben, is een belangrijke stap in het kader van de regionalisering waar de regio Amsterdam en omstreken volop mee bezig is. De regio wordt gevormd door de zeven korpsen Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. Deze korpsen werken meer en meer samen op allerlei verschillende terreinen. Een gezamenlijke commandant voor twee korpsen, is een mooi voorbeeld van deze samenwerking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.