Bijgewerkt: 22 juli 2024

Nieuwbouw voor zorgcentrum Klaasje Zevenster

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
09-11-2006

Zorgcentrum Klaasje Zevenster aan de gelijknamige straat wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Het huidige gebouw dateert van 1974 en is sterk verouderd. De bouwkundige staat is maar matig en de opzet van het gebouw niet meer van deze tijd. Daarom hebben Woonzorg Holland en Brentano nieuwbouwplannen ontwikkeld en de gemeente gevraagd daaraan mee te werken.

Klaasje Zevenster  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Zorgcentrum Klaasje Zevenster in Amstelveen


Het huidige Klaasje Zevenster biedt meervoudige zorg aan 140 bewoners. De bedoeling is de vernieuwing aan te grijpen voor uitbreiding met extra woningen en maatschappelijke voorzieningen voor de hele buurt. Voor de nieuwbouw wordt gedacht aan 72 groepswoningen en circa tweehonderd zelfstandige woningen, waarvan 20 procent in de sociale huursector. De buurtgerichte voorzieningen moeten ongeveer 1.600 vierkante meter gaan beslaan. Verder moet er een uitbreiding komen van parkeerruimte.

Het geheel wordt verdeeld over meerdere gebouwen, die samen een comfortabel woongebied moeten uitstralen. De inrichting van de buitenruimte krijgt daarom veel aandacht. Burgemeester en Wethouders willen graag meewerken, omdat de opzet past in het gemeentelijke welzijnsbeleid. Als mogelijke belemmering voor de buurtgerichte voorzieningen ziet het college wel de aanwezigheid van de drukke Oranjebaan.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.