Bijgewerkt: 18 april 2024

Nieuwbouw van het KKC bereikte het hoogste punt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-02-2022

Het Keizer Karel College (KKC) wordt al maanden flink verbouwd en er wordt een nieuw deel bijgebouwd. Op 9 februari 2022 bereikte deze nieuwbouw het hoogste punt. Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs mocht de vlag hijsen om deze mijlpaal met de school en bouwers te vieren.

Wethouder Frank Berkhout: 'Het Keizer Karel College was toe aan een grondige renovatie en uitbreiding om de circa 1.750 leerlingen te huisvesten. Een aantal dat in de komende jaren alleen maar gaat groeien. Met dit nieuwe en verbouwde pand zetten we een duurzame en multifunctionele middelbare school neer. Een school die qua indeling en inrichting leerlingen en leerkrachten optimaal kan ondersteunen. Met de oplevering van dit pand komend schooljaar, zijn alle vier de middelbare scholen in Amstelveen klaar voor de toekomst.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Arend Smit, bestuurder van de Stichting Keizer Karel met de bouwopzichter van Dura Vermeer en Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en de vlaggen op het hoogste punt van de nieuwbouw van KKC op 9 februari 2022


Onderwijsvisie ondersteunen. Het Keizer Karel College was een school met klaslokalen en gangen. De school transformeert zich de komende maanden naar een plek met vaklokalen en leerpleinen. De school is verdeeld in vier gebieden: de exacte vakken, de talen, de maatschappelijke vakken en de kunstvakken. Naast deze vaklokalen liggen leerpleinen waar leerlingen zelf aan de slag kunnen. De nieuwe indeling en ruimten ondersteunen de school om vernieuwende onderwijsmethoden toe te passen, zoals digitaal- of vakoverstijgend werken.



Mevrouw Nan Botting, rector van het Keizer Karel College: 'Op het Keizer Karel College willen wij onze leerlingen de gelegenheid bieden om vanuit een gezamenlijke brede basis hun eigen weg te volgen. Hierbij is ruimte voor ieders talent en interesses. De nieuwe indeling en vormgeving van onze school ondersteunt onze onderwijsvisie waarmee we ons onderscheiden van andere scholen in de regio. Op deze manier hebben leerlingen uit Amstelveen en omgeving echt iets te kiezen wanneer zij naar de middelbare school gaan.' De totale kosten van de verbouwing is begroot op € 24,8 miljoen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.