Bijgewerkt: 18 juni 2024

Nieuw veldloop parcours in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Sport

Bron: Phanos
28-12-2007

Op initiatief van de Amsterdamse atletiekvereniging Phanos is het Amsterdamse Bos een unieke trainingsmogelijkheid voor hardlopers rijker. Het nieuwe veldloop parcours past uitstekend binnen het sportbeleid van de gemeente Amsterdam om bewegen en sporten in de openbare ruimte te stimuleren. Op zondag 6 januari 2008, tijdens de NIB Phanos Boscross, wordt het parcours geopend door de Amsterdamse wethouder voor Sport Gehrels.

De realisatie van het veldloop parcours biedt mogelijkheden voor wedstrijdlopers en recreanten. Voor wedstrijdlopers is het belangrijk cross training op te nemen in hun trainingsprogramma. Een parcours dicht bij huis, in het Amsterdamse Bos is dan ideaal. Het mooie parcours van ongeveer 3 km biedt een grote variatie en loopt over onverharde bos- en graspaden van de Heuvel. Door de ongelijke ondergrond en de hoogteverschillen is dit circuit uitstekend geschikt voor recreatieve hardlooptrainingen.

Amsterdamse bos Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Zonnestralen in het bos


Bob Boverman, verenigingsmanager van Phanos en voormalig topcoach in de Nederlandse atletiek, benadrukt het belang van crossen voor alle lopers. Het brengt je terug naar de natuur waarin je speelde toen je jong was. Wanneer je minder op de weg traint, wordt het lopen op de weg gemakkelijker. Een winter in de natuur is voldoende om een heel wegseizoen te doen slagen. Zowel je benen als je hele circulatiesysteem worden sterker dan ooit.

Tijdens de NIB-Phanos Boscross wordt het parcours geopend. Deze cross, een onderdeel van het KennemerCrossCircuit, trekt jaarlijks 300 wedstrijdlopers en een groot aantal recreanten. De aantrekkingskracht van deze wedstrijd is vooral het uitdagende parcours in het Amsterdamse Bos. Bob van Dijk, organisator van de Boscross: Zeker als het direct voor de wedstrijd heeft geregend, is het een parcours voor bikkels.

Bob van Dijk is erg blij dat de gemeente Amsterdam het initiatief van Phanos heeft omarmd. "We willen met het permanente parcours veel mensen bereiken. Iedereen heeft nu de mogelijkheid om het crossen in het Amsterdamse Bos eens uit te proberen. Uiteraard hopen we dat een aantal van deze recreanten een keer mee gaat doen met de NIB Phanos Boscross."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.