Bijgewerkt: 25 juli 2024

Nieuw pand Thuiszorg Aalsmeer en Welzorg geopend

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Aalsmeer
01-09-2010

Aalsmeer-Wethouder Ad Verburg opent nieuw pand Thuiszorg Aalsmeer en Welzorg

Op dinsdag 31 augustus 2010 was het eindelijk zover. Thuiszorg Aalsmeer, onderdeel van Zorgcentrum Aelsmeer, opende samen met de winkel van Welzorg, haar deuren in een nieuw en groter pand in de Zijdstraat.

thuiszorgwinkel  Aalsmeer
(Foto Ruud van Eijkelenburg - 2010)

Jan Dreschler (l) en Ad Verburg voor de ingang van het nieuw pand van Thuiszorg Aalsmeer en de Welzorgwinkel


De bijeenkomst begon in de grote zaal van Zorgcentrum Aelsmeer met toespraken van Jan Dreschler, directeur van Zorgcentrum Aelsmeer en wethouder Ad Verburg. Aansluitend kregen alle aanwezigen een  hapje en drankje en wandelden ze naar de nieuwe accommodatie.

Wethouder Verburg: ‘De nieuwe winkel is een mooie aanvulling op wat wij als gemeente willen bereiken met het welzijn in het algemeen. Mensen kunnen langer zelfstandig blijven wonen door de voorzieningen die de winkel van Thuiszorg Aalsmeer en Welzorg biedt. Hierdoor kun je de regie op je eigen leven behouden en ben je niet direct afhankelijk van andere mensen.’

Thuiszorg Aalsmeer bestaat uit de afdeling Verpleging en Verzorging (V&V) en de afdeling Huishoudelijke Verzorging (HV). Een deel van de Thuiszorg was al gehuisvest in de Zijdstraat, waar men ook zorgartikelen kon huren of kopen. De hele Thuiszorg, inclusief een winkel van Welzorg, is nu te vinden in de Zijdstraat 32A (Thuiszorg kantoor) en 32B (Welzorg-winkel), schuin achter de molen.

In de nieuwe winkel vindt u hulpmiddelen op het gebied van wonen, werken en mobiliteit. Denk hierbij aan bedden, matrassen, hulpmiddelen voor douche, toilet en huishoudelijke zaken, rollators en scootmobielen. Het is ook mogelijk om hulpmiddelen tijdelijk te lenen. Bijvoorbeeld een paar krukken, omdat u uw enkel heeft gekneusd, of een rolstoel na een knieoperatie. Bij Welzorg kunt dan het hulpmiddel (kosteloos) lenen.

Yvonne van Woersem, Vestigingsmanager Welzorg Aalsmeer: ’Op de vestiging in Aalsmeer is voorraad aanwezig van de meest gebruikte hulpmiddelen. Nadat de gegevens van de bruiklener zijn genoteerd, kunnen deze hulpmiddelen direct worden meegenomen. Mocht er een verpleegartikel nodig zijn dat niet op voorraad wordt gehouden, dan bestellen wij het en wordt het de volgende dag  kosteloos door Welzorg bij de cliënt/bruiklener thuisbezorgd.’

Het kantoor van Thuiszorg Aalsmeer is geopend gedurende kantoortijden. De Welzorg-winkel is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.30 – 17.30 uur. Ook kunt u meer informatie vinden www.zorgcentrumaelsmeer.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.