Bijgewerkt: 15 juli 2024

Nieuw muzikaal talent bij de Popprijs Amstelland 2013

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Stichting Cardanus
28-02-2013

Elk jaar levert de zoektocht naar nieuw muzikaal talent in de regio Amstelland weer verrassende ontdekkingen op van nieuwe bands die het verdienen om verder te komen in het muzikale circuit. De popprijs Amstelland is een samenwerkingsverband tussen P60 in Amstelveen, The Mix in Uithoorn en N201 in Aalsmeer.

Op al deze podia zijn regelmatig heel erg leuke lokale bands te bewonderen en van de bands die zich aangemeld hebben om mee te doen aan de popprijs is een selectie gemaakt. Deze bands zullen strijden in 4 voorrondes die gehouden worden in N201 en The Mix om een plek in de finale die op 3 mei 2013 in P60 gehouden zal worden.

Voorafgaand aan de finale wordt aan de finalisten dit jaar iets extra’s aangeboden namelijk een bandcoachingprogramma waarmee de bands wordt geleerd hoe ze zich optimaal kunnen profileren in het popcircuit.

Het is al nooit makkelijk geweest voor beginnende artiesten om hogerop te komen, maar in het huidige culturele klimaat is het zo mogelijk nog moeilijker geworden door forse bezuinigingen, waardoor er steeds minder speelplekken over blijven om jezelf in de kijker te spelen. Op deze manier wil de organisatie graag iets extra’s doen voor het lokale popcircuit.

De jury zal  de bands op zowel artistiek niveau als op hun performance beoordelen. Ook is er bij elke voorronde een publieksprijs: de band die van alle voorrondes de meeste stemmen binnen haalt verdient daarmee ook een plek in de finale.

Mister Jones Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Mister Jones op het podium


9 maart eerste voorronde in The Mix Uithoorn

De eerste voorronde is op zaterdag 9 maart 2013 in The Mix (Uithoorn). De bands die vanavond spelen zijn Goldsick Monkey, Where is Waldo? en Mister Jones. Drie totaal verschillende bands, waardoor er voor elke muziekliefhebber wel wat te halen valt bovenop de gezelligheid die je altijd al in The Mix kunt verwachten bij live optredens;

Goldsick Monkey omschrijft zichzelf als een weergaloos raprockmonster die strakke raps en dito drums combineert met een gedegen rocksound die het midden houdt tussen bands als Rage against the Machine en Guns n' Roses.

Met Where is Waldo op het podium kun je er zeker van zijn, dat er stevig gerockt en gelachen wordt want behalve zeer bedreven op muzikaal gebied is een geintje tussendoor niet van de lucht en aldus is menig toeschouwer al voldaan en met een grijns op het gezicht huiswaarts getrokken na het zien van de band.

Mister Jones tapt uit een heel ander vaatje en combineert  reggae, pop en rock tot een bijzonder prettig in het gehoor liggend geheel; het klinkt lekker, het swingt lekker, het rockt lekker, een lekker bandje dus die het net als de andere bands de avond op een hoog muzikaal niveau zullen brengen.

Tweede voorronde: vrijdag 15 maart in N201 met de volgende bands: Purple Cyanide, Friday Night’s Murder en Lost Fox.

Derde voorronde: zaterdag 30 maart in The Mix met de volgende bands: Rodeo Drive, Purple Dog, Deep Fried, The Anchor Creek

Vierde voorronde: vrijdag 12 april in N201 met de volgende bands: All About Nothing, Mr. Pulp, Back Morton House. Finale: vrijdag 3 mei in P60. Bij de voorrondes is de zaal open vanaf 20:00 en de entree is gratis. Adres: Jongerencentrum The Mix J. A. van Seumerenlaan 1 1422 XS UithoornAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.