Bijgewerkt: 22 juli 2024

Nieuw medisch centrum komt aan de Lindenlaan 315

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-10-2019

De huisartsenpraktijk aan de Keizer Karelweg 94 heeft behoefte aan een groter pand. Uitbreiding van het bestaande pand is stedenbouwkundig ongewenst. Er ontstaat daardoor de noodzaak voor een nieuwe locatie van dit medisch centrum, waar zich ook een bestaande apotheek die nu gevestigd is aan het Huesseplein bij wil aansluiten- meldt de gemeente Amstelveen.
Daarnaast is er het initiatief voor een Hospice op algemene grondslag in Amstelveen met ruimte voor maximaal 8 bedden. Voor dit initiatief is al eerder een aparte Quickscan vastgesteld. Beide initiatieven kunnen naast elkaar worden gevestigd. De gemeente Amstelveen heeft een kavel met maatschappelijke doeleinden beschikbaar aan de Lindenlaan 315. Deze kavel zou deels ten behoeve van deze zorginitiatieven kunnen worden ingezet.


Lindenlaan 315 de locatie van de al gesloopte 2e Amstelveense Montessorischool tussen Wagenaar poelier en de Paaskerk, waar het nieuwe medisch centrum van Amstelveen is gepland


Op de kavel aan de Lindenlaan 315 stond ooit een basisschool, maar deze is inmiddels gesloopt. De kavel is eigendom van de gemeente en heeft een maatschappelijke bestemming. Oorspronkelijk bestond het voornemen om deze locatie als woningbouwlocatie te ontwikkelen. Inmiddels is dat voornemen geparkeerd omdat gebleken is dat er veel behoefte is aan verschillende maatschappelijke voorzieningen in de medische sfeer. Dit initiatief is er een van.

De huisartsenmaatschap die nu gevestigd is in de Keizer Karelweg 94 heeft zich tot de gemeente gewend met het verzoek te mogen uitbreiden. Na een stedenbouwkundige beoordeling van het initiatief, blijkt dat op de huidige locatie niet mogelijk te zijn. Zij hebben vervolgens het verzoek op tafel gelegd om samen met de apotheek van het Huesseplein en een fysiotherapie praktijk een nieuw medisch centrum in de wijk te mogen realiseren. De totale bruto ruimtevraag voor het gebouw is ca 1225 m², waarbij het geen bezwaar is als het gebouw in twee bouwlagen wordt opgericht.

De apotheek en de fysiotherapeut zou dan op de begane grond kunnen komen, en de huisartsen in één laag op de 1e verdieping. De apotheek heeft gevraagd om een zichtlocatie vanaf de Lindenlaan. De initiatiefnemers zijn de huisartsen van de praktijk Keizer Karelweg 94, Fysiotherapiepraktijk Muns en de Keizer Karelpark Apotheek gevestigd aan het Huesseplein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.