Bijgewerkt: 20 juli 2024

Nieuw dienst op internet: Google+

Nieuws -> Internet

Bron: Google Inc.
30-06-2011

Google probeert Facebook, de meest dominante van alle sociaal-netwerken opnieuw uitdagen met een nieuw service Google-Plus (+). Het is een social networking dienst van Google. De dienst is op 28 juni 2011 gelanceerd en op dit moment bevindt zich een zogenaamde invite-only testfase, dus alleen via uitnodiging van iemand, die al lid is, kunnen nieuwe leden zich aanmelden.

The Google+ project: A quick look

Google +  wordt verder gebouwd als een laag die niet alleen in verschillende Google-sociale diensten integreert, zoals Google Profiles en Google Buzz, maar introduceert ook veel nieuwe functies, waaronder Cirkels, Spots, Vonks en Menigte. Er wordt verteld, dat dit de grootste poging is van Google met het sociale netwerk Facebook te rivaliseren, die meer dan een half miljard gebruikers had in 2010.

Gebruikers van Google + zullen in staat zijn om updates te zien van hun kringen, dat via de 'Stream' worden uploaded, deze functie is vergelijkbaar met de Facebook-feed nieuws. De input box staat gebruikers toe om een statusupdate uit te voeren, of pictogrammen te gebruiken om te uploaden, of foto's en video's te delen. Website: Google+Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.