Bijgewerkt: 23 juni 2024

Nieuw cultureel programma Amstelland Bibliotheken

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelland Bibliotheken
07-08-2009

Amstelland Bibliotheken presenteert deze week het nieuwe cultureel programma 2009-2010. Voor dit seizoen zijn een aantal uitstekende schrijvers en wetenschappers uitgenodigd. U kunt het komende seizoen genieten van onder andere Aaf Brandt Corstius, Thomas Rosenboom, Robert Vuijsje, Vincent Icke en Herman Pleij.

Bibliotheek Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De ingang van de bibliotheek en de kunstuitleen in het Stadshart van Amstelveen


Alle pashouders kunnen van 23 oktober tot en met 20 november 2009 gratis een exemplaar van het boek 'Oeroeg' van Hella Haasse ophalen in het kader van de landelijke manifestatie Nederland Leest. Rondom dit evenement komen maar liefst drie zeer gevierde schrijvers naar Amstelland Bibliotheken: Abdelkader Benali, Yvonne Keuls en Margot Dijkgraaf.

Tijdens de Kinderboekenweek, met als thema Eten en snoepen staan enkele smakelijke voorstellingen op het menu met de schrijfsters van Dikkie Dik en Spekkie en Sproet. Rik Rikken komt in januari 2010 naar Amstelland Bibliotheken om iedereen de Wiebelbillenboogie te leren.

Ook presenteert Amstelland Bibliotheken een geheel herzien programma computercursussen, variërend van basiscursussen Windows tot cursussen Power Point, Skype en het bewerken van digitale foto’s.

Het nieuwe seizoen gaat op 12 september 2009 feestelijk van start tijdens het Stadspleinfestival met een lezing over Bals aan het Tsarenhof door Lika Smirnova. De toegang voor dit evenement is gratis, wél reserveren.

Tijdens de Nieuwjaarsborrel 2010 op 10 januari presenteert Amstelland Bibliotheken het vervolg van het programma 2010. Het nieuwe programma is vanaf 17 augustus af te halen bij alle Amstelland Bibliotheken. Pashouders krijgen het programma thuisgestuurd. Voor meer informatie kunt u kijken op www.amstelland-bibliotheken.nl. Kaarten in de voorverkoop zijn €1 goedkoper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.