Bijgewerkt: 25 mei 2024

Nieuw community art project op Panta Rhei

Nieuws -> Cultuur

Bron: Nicole van Buuren / Jeltje van Houten
05-12-2012

In de maand november 2012 startte 2VanKunst met een nieuw community art project op de Scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen. De gemeente subsidieert het project. Leerlingen van de school die hebben gekozen voor Kunst, Media & Entertainment zullen onder leiding van 2VanKunst en vakleerkrachten van Panta Rhei een kunstwerk maken dat een plek krijgt op het schoolplein.

Panta Rhei Amstelveen
(Foto Nicole van Buuren - 2012)

Het begin van het SkyHigh project bij Panta Rhei in Amstelveen


Recycling staat centraal in dit project, dat als titel 'Sky High!' heeft meegekregen. Waarom Sky High!? Een kunstwerk begint met ideeën. Daarom moet je je fantasie de vrije loop laten. The sky is the limit! Het kunstwerk zal ook letterlijk in de hoogte komen. Het kunstwerk zal vervaardigd worden van afvalmaterialen.

Leerlingen hebben deze week in groepjes hun ontwerpen uitgewerkt in karton, klei en ijzerdraad. Tijdens de volgende les op 11 december 2012 zal het beste ontwerp gekozen worden.

Dit ontwerp wordt eerst voorgelegd aan de directeur van de school dhr. Bert de Weerd, waarna we de volgende spannende stap kunnen gaan zetten: het uitvoeren van de vorm in metaal!  Sky High! heeft medewerking gekregen van metaalbewerkingsbedrijf Laska-metaal in Aalsmeer, dat belangeloos restmateriaal ter beschikking heeft gesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.