Bijgewerkt: 19 mei 2024

Nieuw biljartcentrum op het tennispark Startbaan

Nieuws -> Sport

Bron: Wil Peterse
24-02-2012

De gemeenteraad van Amstelveen heeft in zijn eerste vergadering van 2012 (8/2) de bouw van een nieuw biljartcentrum goedgekeurd. Eerder was een adviescommissie van de raad het daar al unaniem mee eens.

Het biljartcentrum wordt gebouwd op het Tennispark Startbaan op 300 m² braak liggende grond tussen de twee daar aanwezige tennishallen. Met de voorbereiding voor de bouw kan direct begonnen worden. De grond is eigendom van de gemeente en er is geen overlast voor de omgeving. Oplevering kan plaatsvinden in de (na)zomer 2013.

carambole Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het carambole-biljartspel wordt gespeeld met drie ballen, twee zijn wit en er is een rode bal


Het biljartcentrum dient ter vervanging van het huidige biljartcentrum Bankras, dat tegelijk met de Bankrashal in dat najaar gesloopt wordt. Nagenoeg alle biljarttafels en ander meubilair verhuizen mee naar de Startbaan. De georganiseerde biljarters en de vrije huurders/bezoekers, samen zo'n 275 man/vrouw per week, gaan gebruik maken van voorzieningen die al op het tennispark aanwezig zijn, zoals entree/garderobe, ook de bar/keuken en dergelijke.

Er is straks voldoende plaats voor nieuwe biljarters/bezoekers en eventueel voor een nieuwe vereniging, want de openingstijden sluiten dan aan bij die van het Tennispark; dus ook in de weekends. Daardoor is er veel meer speelgelegenheid. Daarnaast zijn er nog plaatsen beschikbaar bij een aantal van de bestaande verenigingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.