Bijgewerkt: 26 mei 2024

Nieuw Wagener hockeystadion komt stap dichterbij

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Weekblad / Gemeente Amstelveen
23-06-2011

Het nieuwe Wagener Stadion komt hoogstwaarschijnlijk op de huidige locatie aan de Jan Tooroplaan in Amstelveen in het Amsterdamse Bos te staan. De colleges van Amstelveen en Amsterdam voelen daarvoor en ook de voorkeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond - de initiatiefnemer - gaat daarnaar uit.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2011)

Artist impression: Ingang van het nieuwe Wagener stadion


Dat is het resultaat van een onderzoek naar de meest ideale plek voor de nieuwbouw. Er is ook gekeken naar de Nieuwe Kalfjeslaan als nieuwe locatie. Het onderzoek is de tweede stap in het project. Daaraan is de vaststelling van het Plan van Aanpak vooraf gegaan. Er volgt nog een onderzoek naar het oplossen van de verkeer- en parkeeroverlast op de Nieuwe Kalfjeslaan.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2011)

Artist impression: 3 dimensionale doorsnede van het hoofdgebouw van het nieuwe Wagener stadion


Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2011)

Artist impression: Zo moet het nieuwe Wagener hockeystadion eruit komen te zien. De oplevering van het nieuwe stadion is gepland in 2016


Hoe dit probleem wordt aangepakt, hangt af van de definitieve keus voor de locatie van het nieuwe stadion. Een ander aandachtspunt is het ruimtegebrek waarmee de hockeyclubs die op het sportpark actief zijn kampen. Ook daar moet nog een oplossing voor worden gevonden. Het college van Amstelveen vraagt de Raadscomissie voor Ruimte, wonen en natuur in te stemmen met haar keuze, opdat het nieuwbouwplan verder kan worden uitgewerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.